Az EMNT magáénak érzi a Fidesz-KDNP győzelmét

2010. április 16.
Ossza meg ismerőseivel!

    A szervezet közleményét Tőkés László mellett Toró T. Tibor, az EMNT ügyvezető elnöke írt alá. A dokumentumban kifejtik, hogy az EMNT magáénak érzi a Fidesz-KDNP „szép győzelmét”, hiszen ezáltal olyan értékrend válik meghatározóvá az ország- és nemzetépítésben, amely „a Fidesz és az erdélyi polgári-nemzeti erők húszéves termékeny együttműködésének az eredménye, a Bálványosi Folyamat keretében”.
        
    Az EMNT szerint a Fidesznek az első fordulóban aratott elsöprő győzelme ügydöntő népszavazás erejével bír, hiszen „Magyarország polgárainak jelentős többsége egyértelmű felhatalmazást adott választottainak arra, hogy lezárjanak egy korszakot, és eltávolítsák a döntéshozatal közeléből a nemzeti gondolatra érzéketlen posztkommunista internacionalizmust, amelyet az MSZP képvisel, valamint a kozmopolita modernizációt megtestesítő SZDSZ-t, amelyek az országot a térség éllovasából sereghajtóvá silányították”.     

    Az EMNT szerint példaértékű, ahogyan Magyarországon a Fidesz-KDNP néppárti koalíciónak sikerült egy táborba gyűjtenie az ország nemzetben gondolkodó – immár többséget alkotó – részét.
        
    Megalapozottnak látják azt a reményt – olvasható a közleményben -, hogy sikerül előrelépni a nemzeti minimum olyan sarkalatos kérdéseiben, mint amilyen a kettős állampolgárság, az elszakadt nemzetrészek többszintű autonómiája, oktatási, kulturális, tudományos és egyházi intézményeink összeillesztése, integrált magyar gazdasági stratégia kimunkálása.

    (Forrás: MTI)