A jövő héten megalakul a KDNP frakciója

2010. április 27.
Ossza meg ismerőseivel!

    A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) fenntartja korábbi javaslatait a családi adózásról, a nyugdíjrendszerről, a családok csődvédelméről és a szabad vasárnapról – mondta el Harrach Péter. Arról, hogy ezek az előző ciklusban leszavazott, vagy napirendre sem vett javaslatok pontosan mikor kerülhetnek az Országgyűlés elé, később születik döntés. A párt alelnöke igent mondott Semjén Zsolt KDNP-elnöknek és vállalja az új parlamentben a kereszténydemokrata frakció vezetését. Jövő héten megalakul a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciója – mondta Harrach Péter a Hír Tv Rájátszás című műsorában a pártszövetség elnökségi ülésén elhangzottakról.

    A képviselő azt mondta, hogy a KDNP-képviselőcsoportjának megalakulásáról később, a választások hivatalos végeredménye ismeretében lehet döntetni. Harrach Péter az MTI-nek kedden a frakció várható létszámáról előzetesen azt mondta, hogy 35 azoknak a száma, akik a Fidesz-KDNP közös jelöltjeként, de a KDNP színeiben képviselők lettek.

    Ezen kívül még sok képviselő indult közös jelöltként, akik kettős tagok a Fidesz-KDNP-ben. Az még nem dőlt el, közülük ki lesz a kereszténydemokrata frakció tagja, így végső frakciólétszám sem ismert még. Várhatóan mintegy harmadával nőhet a kereszténydemokrata frakció létszáma az új összetételű parlamentben. 

    (Forrás: MTI)