A gyerekekre költ a Hajós

2010. április 21.
Ossza meg ismerőseivel!

    Az ünnepélyes átadón zsúfolásig megtelt az iskolaudvar, izgatottan várták a gyerekek, hogy végre birtokba vehessék a fedett biciklitárolót. Schőn Ferenc polgármester szerint, ha már két éve Hajós megkapta a „Kerékpáros barát település” címet, érdemes volt megépíteni a tárolót, már csak azért is, mert a gyerekek bringái hóban, esőben kint áztak fedetlenül az udvaron.

    A város első embere azt is elmondta, hogy pár nap múlva adják át az akadálymentesített iskola épületet, ami közel 33 millió forintba került, de Schőn Ferenc elmondása szerint tovább folytatódnak a munkálatok az oktatási intézményeknél, héjazat cserével, külső felújítással, nyílászáró cserével, tetőcserével.

    A város önkormányzata a kisebbekre is gondolt, hiszen a napokban átadásra került egy kamerával figyelt korszerű új játszótér is a Wesselényi utca elején, amit 24 millió forintból építettek a kicsik legnagyobb örömére. A játszótérre szintén pályázaton nyert pénzt a hajósi önkormányzat. Schőn Ferenc büszke arra, hogy a település szívében, egy közel kétszáz méteres sugarú körben több mint 800 millió forintos beruházások történnek és történtek a közelmúltban.

    (Forrás: Kalohírek)