Ünnepelt az ÖKE, a Fidesz és a KDNP

2010. március 17.
Ossza meg ismerőseivel!

    A szervezők az igazi kávéházi hangulat megteremtése mellett, a gyerekek számára is készültek programokkal, a délután folyamán pedig az egybegyűltek megkóstolhatták az I. Házisüti Versenyre benevezett finomságokat is.

    Török Ferenc, az ÖKE elnökségi tagja a portálnak elmondta: „Korábban az Összefogás Kalocsáért Egyesület, a Fidesz és a KDNP vezetőségével közösen döntött úgy, hogy ezt a szép ünnepet rendezzük együtt, és ott vetődött fel az ötlet. Az egyik háziasszony mondta, hogy mi lenne, ha valami házisüti verseny is lenne, hiszen régen hagyomány volt, hogy ha összejöttek az emberek, akkor hoztak valamilyen süteményt. Az ötlet mindenkinek tetszett, így azt tett követte, megszerveztük, meghirdettük, és most az első verseny eredményhirdetése is megtörtént. Húsz kiváló süteménnyel neveztek, ebből egy volt sós.”

    Az idén először kapcsolódott be a szervezésbe a KDNP kalocsai csoportja. Dr. Filvig Géza, a csoport elnöke kérdésünkre elmondta: „Ezúttal a politikát kicsit háttérbe kívántuk helyezni. Kisvárosban élünk, fontos, hogy az emberek is közelebb kerüljenek egymáshoz, kicsit megnyíljanak egymás előtt. Változások előtt áll az ország, így mindenféleképpen fontosnak tartottuk, hogy viszonylag nyugodt, családias körülmények között véleményt, eszmét tudjanak cserélni az emberek. Minden generáció képviselteti magát, ez is mutatja a széleskörű érdeklődést, valamint azt, hogy az emberek nyitottak arra, hogy egy közös rendezvényen vegyenek részt március 15-e alkalmából. Én nagyon bízom benne, hogy más alkalmakkor is, a velünk hasonlóan gondolkodókkal össze tudunk fogni és amennyiben igény merül fel, bizonyára alkalmat fogunk találni arra, hogy hasonló körülmények között össze tudjanak jönni az emberek.”

    Tekintse meg a Kalohírek felvételét!