Pálffy: az ország jövője a vidékben van

2010. március 16.
Ossza meg ismerőseivel!

    „50 éve vallom ugyanazokat az értékeket, és harminc éves barátságok és kapcsolatok fűznek a Keresztény Demokrata Néppárt több tagjához, ezek után egyértelmű volt, hogy most amikor nagyon nagy a baj, ki kell állni ezek mellett az értékek mellett. Nem elég csak a médián keresztül közvetíteni ezeket az értékeket, hanem igenis a frontvonalban, a kampányban minden politikai cselekvésben ezeket kell képviselni.” – válaszolta Pálffy arra a kérdésre, hogy miért is döntött úgy, hogy politikai szerepet vállal.

    Az MTV volt híradósa szerint Magyarország jövője a vidékben van. Abban a vidékben, amelynek termékeire és szolgáltatásaira nagy szüksége van az országnak. Véleménye szerint a Lezsák Sándor által vezetett hungarikum program olyan helyi és regionális védettséget nyújt a vidéken előállított termékeknek és szolgáltatásoknak, amelyek segítik ezek piacra jutását.

    „A hungarikumok piacra jutását véleményem szerint, jelentősen segítheti a média is. Magyarországon a közmédiának, legyen szó televízióról vagy rádióról kötelessége a magyar terméknek, a magyar gazdáknak, a termelőknek, ezen keresztül a magyar vidéknek az érdekeit védeni.” – hangsúlyozta Pálffy, aki szerint fontos lenne, hogy a közmédia a hungarikumokat olyan értékként kezelje, mint a magyar kultúra bármely részét, amelynek bemutatása a médiatörvény alapján kötelesség.

    „Legyen ez is kötelesség. Ennyivel tartozunk a vidéknek, és ennyivel tartozunk a gazdaságunknak, azoknak a termelőknek, akiknek a munkájára és aztán majd a jövedelmére számítunk.” – nyilatkozta a médiaszemélyiség.

    Nézze meg a Kalohírek felvételét!