Nem hittük, hogy az életünk a kezünkben van

2010. március 11.
Ossza meg ismerőseivel!

    A Fidesz országos választmányának elnöke a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) által szervezett kerekasztal-beszélgetés meghívott vendégként érkezett a Dráva-parti városba. Csakúgy mint Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke, aki – mint újságíróknak elmondta – fontosnak tartja, hogy az állampolgárok első kézből tájékozódjanak arról, hogyan próbálják meg kivezetni az országot a válságból.

    Lanczendorfer Erzsébet, a KÉSZ győri szervezetének örökös tiszteletbeli elnöke, a KDNP parlamenti frakciójának tagja a politikusok érkezése előtt újságíróknak azt mondta: orvosként – hivatásából vett hasonlattal élve – Kövér Lászlótól arra kér választ, hogy mi módon lehet “meggyógyítani” az országot. Semjén Zsolttól pedig annak megerősítését kéri, hogy szükség van a kereszténydemokratákra az ország vezetésében.

    A közlekedést meglehetősen lelassító egész napos hóesés miatt a rendezvényre egyórás késéssel külön-külön érkező politikusokat mintegy 150-en várták türelmesen a barcsi művelődési házban, tapssal köszönve meg, hogy a zord időjárás miatt nem mondták le a részvételüket.

    Az elsőként érkező Semjén Zsolt a folyosón rögtönzött sajtótájékoztatón kiemelte: a nemrég elhunyt barcsi KDNP-s országgyűlési képviselő, Kuzma László miatt is fontosnak tartotta, hogy eljöjjön, és azért is, mert Barcson született az édesapja. Másrészt – tette hozzá – személyesen szeretné tájékoztatni az állampolgárokat arról, hogy miként akarják megerősíteni a családok helyzetét, hogyan akarják helyre állítani a végletesen felborult közbiztonságot.

    A Semjén Zsolt után pár perccel később érkező Kövér Lászlót az újságírók a számára beígért “ország-gyógyító” kérdéssel várták, amelyre a Fidesz országos választmányának elnöke azzal válaszolt: az emberek akaratából, ambíciójával, elszánásából, munkájával, szorgalmával, tehetségével és főleg a hitével építenék újra az országot.

    Ha újra akarjuk építeni az országot, akkor nem csupán egy jó kormányra, nem csupán egy jó gazdasági programra van szükség, hanem arra is, hogy az emberek összeszedjék a maradék energiájukat és megpróbálják a saját maguk sorsának a javításán keresztül az országot is felemelni – tette hozzá Kövér László.

    A Dráva-parti városban a Fidesz-KDNP jelöltjeként Karvalics Ottó, a város alpolgármestere indul az áprilisi országgyűlési választáson.

    (Forrás: MTI)