Itt az idő, most vagy soha!

2010. március 15.
Ossza meg ismerőseivel!

    A fővárosi KDNP a Pilvaxban ünnepelt március 13-án, a Fővárosi Választmány megemlékezést tartott az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére a Pilvax Kávéházban. Ünnepi beszédet tartott Molnár Béla országgyűlési képviselő, a KDNP alelnöke. A Pécs Városi Szervezet a pécsi polgárokkal közösen a Barbakán bástyához vonul az ünnep estéjén. Fiatal március – Sopron címmel tartja városi ünnepségét az 1848-49. évi magyar forradalom és szabadságharc emlékére Sopron Megye Jogú Városi Önkormányzata Széchenyi István szobránál. Az ünnepség szónoka Firtl Mátyás, Sopron és környéke kereszténydemokrata országgyűlési képviselője.

    Harrach Péter a KDNP és az Országgyűlés alelnöke Nagymaroson, majd Nagybörzsönyben ünnepi beszédében emlékeztet nemzeti ünnepünk máig érvényes üzenetére.

    Tatán Michl József kereszténydemokrata polgármester és Pálffy István újságíró, országgyűlési képviselő-jelölt idézte fel a 162 évvel ezelőtti eseményeket, különös tekintettel az akkori sajtó múlhatatlan érdemeit.

    Az ünnep délutánján közösen méltatja a forradalom örökségét és hívja a polgárokat az ország megújítására a Fidesz és a KDNP a Tabánban, Dózsa György szobránál.

    (Forrás: kdnp.hu)