A választáson való részvételre buzdítanak a történelmi keresztény egyházak

2010. március 04.
Ossza meg ismerőseivel!

    A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház közös nyilatkozata szerint „a jelenlegi aggasztó társadalmi és gazdasági helyzetben különösen is fontosnak tartjuk, hogy körültekintően a jelöltek célkitűzéseit megismerve döntsünk”.

    Ennek megfelelően azt javasolják, hogy a különböző pártok és jelöltjeik programjában az emberek azokat az elemeket keressék, amelyek „a társadalom alapvető összetartó erőinek – a családnak, a helyi közösségeknek és egész nemzetünknek – életét és fejlődését segítik”.

    A közlemény annak a meggyőződésének ad hangot, hogy „jelen elesettségünkön csak felelős, értékek alapján gondolkodó és cselekvő áldozatvállalással tudunk segíteni”. A választópolgárokat arra kérik, hogy olyan jelöltet, jelölteket támogassanak, akik „személyiségükben és elkötelezettségükben is annak reménységét hordozzák, hogy Magyarországon erősödhet a jogállamiság, csökkenhet a korrupció, növekedhet az egymás iránti bizalom”.

    A három egyház reményét fejezte ki, hogy a választás menete és végeredménye a társadalom „épülését és erősödését szolgálja” majd.

     

    (Forrás: MTI)