Megvédjük a magyar termőföldet!

2010. február 25.
Ossza meg ismerőseivel!

    „Amíg Magyarországon a földár töredéke az osztrák földárnak, addig a nemzetárulással azonos lenne, ha hagynánk, hogy külföldi befektetők vásárolják fel a magyar földet. Ennek az lenne a következménye, hogy a hazai gazdák nem tudnának földhöz jutni, veszélybe kerülne a megélhetésük, zsellérek lennének saját országukban.” – nyilatkozta a térség országgyűlési képviselője, aki hangsúlyozta, hogy a Fidesz-KDNP a Parlamentben is támogatta azt, hogy meghosszabbítsák a magyarországi földvásárlási moratóriumot, amelyre a legnagyobb ellenzéki párt szakpolitikusai szerint van esély.

    A magyar agrárgazdálkodók és földtulajdonosok érdekében három évvel hosszabbítanák meg a külföldiek magyarországi földvásárlásának 2011-ben lejáró tilalmát, amely nem lesz könnyű, de mint Semjén Zsolt fogalmazott, mindent megtesznek azért, hogy megvédjék a magyar termőföldet.
    „Eörsi Mátyás szdsz-es képviselő szerint az unió nem fogja jóváhagyni a kérdést, de kutya kötelességünk ezt megpróbálni. Ha a Fidesz-KDNP szövetség kerül kormányra minden körülmény közt meg fogjuk akadályozni, hogy a külföldiek fillérekért fel tudják vásárolni a magyar termőföldet. Ezt az unióban már több országnak sikerült megakadályoznia, többek közt Franciaországnak és Dániának.” – mondta el a KDNP elnöke, aki a dán példát alapul véve csak annak engedélyezne Magyarországon földet vásárolni, aki magyar nyelven elvégez egy magyar agrártudományi egyetemet.

    „Ha az uniós polgárok úgy döntenek, hogy eljönnek hazánkba és anyanyelvi szinten megtanulnak magyarul, majd öt-hat év alatt elvégzik a Gödöllői Agrártudományi Egyetemet és idejönnek pár hektáron gazdálkodni Hartára, vagy Bátyára, vagy éppen Homokmégyre, akkor szeretettel látjuk őket, de addig is kötelességünknek tartjuk, hogy megvédjük a magyar gazdákat és a magyar termőföldet.” – nyilatkozta Semjén Zsolt.

    (Forrás, videótudósítás: Kalohírek)