Másfél millió ajánlószelvényt gyűjtött a Fidesz-KDNP

2010. február 25.
Ossza meg ismerőseivel!

    „A rendszerváltoztatás óta párt ennyi ajánlószelvényt nem gyűjtött, s ez jól mutatja, hogy régen látott egység van a magyar társadalomban, soha ennyien nem akarták még a változást és egy korszak lezárását, mint most” – hangsúlyozta a politikus Lázár János polgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján.

    Több párt furcsállotta, hogy a Fidesz nem áll le a hétszázötven ajánlószelvénynél jelöltenként – jegyezte meg hozzátéve: ennek egyszerű oka van, ezek a pártok nem értik a politika lényegét, ami az emberekkel való találkozásra épül. A Fidesz az ajánlószelvény-gyűjtést egy lehetőségnek tekinti, hogy az emberekkel találkozhasson és véleményt, gondolatot cseréljen – magyarázta a politikus.
       
    Hétfőtől új szakaszába lép a Fidesz választási felkészülése. A párt szakpolitikusai országjárásba kezdenek; több mint ezer rendezvény lesz a választásig hátralevő időszakban, ezeken lehetőség lesz a fideszes politikusokkal találkozni – mondta a politikus..
       
    Lázár János a párt egyik legtöbb ajánlószelvényt összegyűjtött képviselőjelöltje – jelentette ki Szijjártó Péter, s kiemelte: „Hódmezővásárhely egy jó példa arra, hogy nincsen szegény ország, nincsen rossz ország, csak rosszul kormányzott ország van”.    

    Ha Hódmezővásárhelyen úrrá lehetett lenni a problémákon, akkor úrrá lehet lenni az országban is. „Az országban nagy a baj, de a sok kis helyi példa jól mutatja, hogy ha összefogunk és az alkalmas emberek kerülnek a megfelelő posztokra, Magyarországot is ki lehet rángatni abból a mély válságból, amiben most van” – hangsúlyozta az elnöki kabinet vezetője.
       
    Lázár János a sajtótájékoztatón elmondta: a jelöléséhez szükséges ajánlószelvények összegyűltek, nyilvántartásba vette a területileg illetékes választási bizottság. A háromszáz aktivista tizenháromezer ötszáz szelvényt kapott Csongrád megye 6-os számú választókerületében, Hódmezővásárhelyen, Mártélyon, Mindszenten, Székkutason; ez a legjelentősebb mennyiségű ajánlószelvény, ami valaha itt összegyűlt. Mint mondta, ebből 2010-et leadtak, a többit pedig, határidőre megsemmisítik.

    (Forrás: MTI)