Eddig 850 ezer ajánlószelvényt gyűjtött a Fidesz-KDNP

2010. február 17.
Ossza meg ismerőseivel!

    Kérdésre hozzátette, ajánlószelvényeket eddig még nem adtak le jelöltjeik a helyi választási irodákban, ami tudatos is a részükről, de – mint mondta – a leadás folyamatos lesz.
        
    A Fidesz-KDNP célkitűzése kétmillió darab ajánlószelvény összegyűjtése. Ezzel kapcsolatban Nyitrai Zsolt megjegyezte, nem szeretnének számháborúba, versenybe bocsátkozni, a céljuk az, hogy minél több emberrel találkozzanak az ajánlószelvény-gyűjtés március 19-ig tartó időszakában.
        
    Nyitrai Zsolt tájékoztatása szerint nagyon sokan személyesen viszik be az ajánlószelvényüket a Fidesz választókerületi irodáiba, és érezhetően sokan vannak azok is, akik az interneten keresztül jelezték, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjeit támogatnák ajánlószelvényükkel.
        
    A politikus szólt arról is, hogy az ország szinte mindegyik választókerületében voltak olyan tapasztalataik, hogy álfideszesek – a választókat megtévesztve, a Fidesz nevével visszaélve – ajánlószelvény-gyűjtéssel próbálkoznak.
        
    Az MTI azon kérdésére, hogy eddig hány feljelentés született álfideszes ajánlószelvény-gyűjtők ügyében, Nyitrai Zsolt úgy válaszolt: az adott helyeken a jelöltek, illetve a választókerületi munkatársak megtették az ezzel kapcsolatos intézkedéseket; pontos számot nem tudott mondani.

    (Forrás: MTI)