A Fidesz-KDNP testesíti meg a jobbközepet

2010. február 25.
Ossza meg ismerőseivel!

    A politikus – aki az új ukrán elnök beiktatásán résztvevő Semjén Zsolt KDNP-elnök helyett tartotta a sajtótájékoztatót – úgy fogalmazott: a mai Magyarországon sok minden hiányzik a politika életből.
        Hiányzik a valódi szociáldemokrácia, amelyet egykor Kéthly Anna neve fémjelzett, hiányoznak a radikális, demokratikus szempontból is elfogható igazi konzervatív pártok. Egyedül a Fidesz-KDNP pártszövetség az, amely megtestesíti a jobb-középet.
        A KDNP alelnöke úgy vélekedett: a keresztény-szociális mozgalom az országban komoly hagyományokkal bír, a XIX. század végétől a XX. századig jelen volt a magyar politikai életben.
        Harrach Péter azt is elmondta: a mai Magyarországon nemcsak a gazdaság, hanem a társadalom is nehéz helyzetben van, magas a munkanélküliség, rossz a közbiztonság, a “rendőrség politikai befolyásoltsága rontja ezt a helyzetet”, az emberek biztonságérzete pedig megingott.
        Ezt a rendőrség megerősítésével lehet megoldani, vissza kell adni az embereknek a biztonságérzetet – tette hozzá, megemlítve azt is: ezen kívül az oktatást és az egészségügyet is rendbe kell tenni, valamint a korrupció felszámolása is elodázhatatlan.
        A politikus kitért a nemzeti egység megteremtésének szükségességére is. Mint mondta: a nemzeti egység nélkülözhetetlen egy olyan változás idején, amelyet “mi szeretnénk április után megvalósítani”.
        “A megtévesztett” szocialista szavazóknak is helye van abban egységben, amelyet ki kell építeni, csak egy ilyen működő nemzeti egységgel tudjuk megvalósítani Magyarország felemelkedését – hangoztatta a KDNP alelnöke.
        Harrach Péter a sajtótájékoztatót követő rendezvényen a résztvevők figyelmébe ajánlotta Nagy Kálmán KDNP-s képviselőjelöltet, aki Miskolc 3-as számú választókerületében indul.

    (Forrás: MTI)