Végső búcsút vettek Kuzma Lászlótól

2010. január 23.
Ossza meg ismerőseivel!

    A Kereszténydemokrata Néppárt mély megrendüléssel fogadta szerda reggel a hírt, hogy életének 50. esztendejében elhunyt Kuzma László, a KDNP országgyűlési képviselője.

    Kuzma László 1960-ban született Nagykanizsán. 1998-tól 2002-ig a Somogy Megyei Önkormányzat közgyűlésének tagja, valamint az oktatási, közművelődési és tudományos bizottság elnöke volt. A 2002. évi országgyűlési választásokon a Fidesz-MDF jelöltjeként szerzett parlamenti mandátumot. Az oktatási és tudományos állandó bizottság tagja volt. 2006-ban a Somogy megyei területi listán került az Országgyűlésbe, és a KDNP képviselőcsoportjának tagja volt.
        
    Kuzma László 1978-ban a barcsi Vízépítési és Vízgazdálkodási Szakközépiskolában érettségizett. 1984-ben a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karán szerzett oklevelet. Ezt követően a barcsi Erdészeti és Vízügyi Szakközépiskola tanáraként dolgozott, és 1990-ben másoddiplomát szerzett mérnöktanári szakon.
       
    Társszerzője volt a környezetvédelmi technikus tantervnek és a Környezetvédelem II. tankönyvnek. 1993-tól Green Pannónia Alapítvány kuratóriumi tagja és 1999-től a Barcs Város Közbiztonságáért Alapítvány kuratóriumi elnöki feladatokat is ellátta.
        
    Kuzma Lászlót az Országgyűlés, a Kereszténydemokrata Néppárt, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség és Somogy megye közgyűlése saját halottjának tekinti. Részvétét fejezte ki a halálhír kapcsán az MSZP nevében Mesterházy Attila parlamenti frakcióvezető és a Magyar Demokrata Fórum részéről Herényi Károly elnökhelyettes.

    (Forrás: kdnp.hu)