Cigányszervezet a keresztény-konzervatív értékek mentén

2010. január 20.
Ossza meg ismerőseivel!

    A keresztény elkötelezettség a garancia arra, hogy megpróbál tisztességesen tevékenykedni a szervezet, ez az a morális alap, a szellemi hátország, ami megkülönbözteti a tömörülést – fejtette ki a KDNP elnöke.
       
    A kereszténydemokraták elnöke szólt arról is, nem mindegy, hogy kik jelenítik meg a cigányság és magyarság érdekeit és szempontjait a közigazgatásban. Azt látjuk, hogy az aktuális kormány saját klientúráját próbálja bebetonozni – mondta a KDNP elnöke.
        
    Az nagyon fontos, hogy cigány fiatalok legyenek a közigazgatásban, de ne párttagsági könyvek alapján döntsék el, hogy ki kerül be oda, hanem képzettségük, személyes életpéldájuk alapján – tette hozzá Semjén Zsolt.
        
    Kamarás István, a szervezet elnöke arról beszélt, hogy identitásukban alapvető fontosságú a kereszténység és egyszerre szeretnének magyarok, cigányok és európaiak lenni. Céljaik között említette a keresztény értékrend közvetítése mellett a cigány nyelv és kultúra ápolását, a cigány-magyar párbeszédet és együttműködést. Utóbbira soha nem volta akkora szükség, mint ma – mondta.

    Kiemelte: szervezetük nem pártokhoz, hanem ideológiákhoz kötődik, s minden olyan egyházzal jó viszonyt kívánnak ápolni, amely hasonlóan gondolkodik a kereszténységről, mint ők.
        
    Nem szeretnék egyetlen cigányszervezet tagságát sem elhódítani, azokat várják, akik a keresztény-konzervatív értékek mentén gondolkodnak – fűzte hozzá.
       
    Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke azt mondta, ebben a szervezetben azoknak van helyük, akik érzékelik és ki merik mondani, hogy nagy a baj.

    (Forrás: kdnp.hu)