Politikai zombik

2009. december 09.
Ossza meg ismerőseivel!

    A hazai közállapotok katasztrofálisak. Kicsit hosszabban kifejtve: még annál is katasztrofálisabbak – jegyezte meg. Politikai értelemben ez egy illegitim kormány és egy illegitim kormánytöbbség, mely szervezett hazugsággal nyerte meg a választásokat. Ráadásul a korábban meglévő társadalmi támogatottságuk is elenyészett.

    Az MSZP pedig ahelyett, hogy elismerné a maga és kormányai felelősségét, az ország kilátástalan helyzetét inkább megpróbálja a világgazdasági válságra fogni – mutatott rá a pártelnök. Ha ez az érvelés igaz lenne, akkor a szocialistáknak meg kellene tudniuk válaszolni azt a kérdést, hogy a környező országokat miért nem érintette ilyen súlyosan a válság – mondta. Nyilvánvalóan azért, mert az MSZP és az SZDSZ rossz kormányzásukkal mind gazdaságilag, mind erkölcsileg, mind pedig politikailag legyengítették az ország immunrendszerét. A Gyurcsány-kormány politikai zombi – se élő, se holt – állapotába süllyedve, tehetetlen kormányzásával minden vonatkozásban lenullázta az országot – jelentette ki a KDNP elnöke.

    „A katasztrofális állapotoknak eszenciája a mostani költségvetés, amelyről már mindenki tudja, hogy az a választásoktól függetlenül nem tud megélni 1-2 hónapnál tovább. Sarokszámai fiktívek: a bevételek irreálisan túl-, a kiadások pedig alultervezettek” – mutaott rá Semjén Zsolt. A KDNP elnök-frakcióvezetője emlékezetett: a Magyar Nemzeti Bank és a gazdasági elemzők egyaránt 3,8 százaléknál magasabbra becsülik a jövő évi hiányt. A Fidesz és a KDNP szakértőinek számításai szerint, a költségvetésben nem szereplő tételekkel együtt 7,5 százalékos hiány prognosztizálható. Olyan költségvetéssel, amiről mindenki tudja, hogy fiktív, nehéz lesz nekivágni a jövőnek – jegyezte meg. Mivel a kormány azt a neoliberális dogmát erőlteti, amely mindent a költségvetési egyensúlynak rendel alá, így a 2010-es büdzsé nemcsak valótlan, de még rossz irányba is hat.

    Magyarország morális-erkölcsi helyzetét Semjén Zsolt egy történettel illusztrálta: „Az iskolában a tanár néni rajtakapta a gyereket, hogy az azt hazudta, hogy megcsinálta a leckét, holott az nem volt kész, ezért aztán beírt az ellenőrzőjébe. Mire a gyerek – némi joggal – azt mondta, hogy bocsánat, ő miért kap intőt, miért kap letolást, hogyha Gyurcsány Ferenc személyében Magyarország miniszterelnöke lehet egy olyan ember, aki az egész ország szemébe hazudott”.  „Ha egy ország vezetőit, kormányát a korrupció stichje lengi be, akkor miként lehet elvárni azt, hogy a bérből, fizetésből élő emberek tiszteljék a törvényt, s tartsák be az alapvető normákat – tette föl a kérdést a pártelnök.

    Hazánk szellemi, kulturális állapotáról szólva Semjén Zsolt úgy fogalmazott: ahhoz, hogy egy ország morális-szellemi állapota javuljon, ahhoz sok minden együttes hatására van szükség. Először is elengedhetetlen, hogy az ország vezetőiről erkölcsi értelemben példát lehessen venni. Másodszor annak a hitét, vagy legalább a reményét kell az embereknek megélniük, hogy az ország irányítói, választott képviselői ésszerű és igazságos törvényeket hoznak. A szellemi züllést, a kulturális hanyatlást illetően nincs min csodálkozni abban az országban, melyben a kormány tízezer pedagógust tett az utcára, ahol százával zárják be az iskolákat, ahol az egyneműek házasságától kezdve a drogliberalizációig a legkülönfélébb deviáns dolgokat akarják ráerőltetni a többségi társadalomra.

    Az egyházak helyzetét firtató kérdésre Semjén Zsolt kifejtette: „azt az egyházat, mellyel nem bírt Néró, Dioklecianusz, Hitler vagy Sztálin, azt nem Magyar Bálint vagy Hiller István fogja lerombolni”. A KDNP elnöke ugyanakkor kijelentette: a jelenlegi kormány egyházellenességének mértéke még a késő Kádár-rendszerben sem volt jellemező. Nemcsak, hogy fütyülnek a hatályos nemzetközi szerződésekre, de a törvényekre is fittyet hánynak. Az Állami Számvevőszék szerint 4.6 milliárd forintnyi támogatással tartozik az állam az egyházaknak, pontosabban az egyházi iskolákba járó gyerekeknek, és amit egyszerűen nem fizetnek ki. Ma Magyarországon az egyházi iskolák, az egyházi iskolába járó gyerekek a felét-kétharmadát kapják meg annak a támogatásnak, mint amit az önkormányzati iskolába járó társaik számára biztosít az állam. Holott ugyanolyan magyar állampolgárok a szülei, ugyanolyan adófizetők és ugyanannak az önkormányzatnak a polgárai – mutatott rá.

    Semjén Zsolt szerint a szocialisták, miután különbséget tesznek egyházi és önkormányzati iskolába járó gyerekek között, azt mondják, hogy ha a vallásos emberek egyházi iskolát akarnak, akkor részben, vagy egészben tartsák is fönn azt. Igen ám, de állami intézmények fenntartásához az általunk befizetett adóból mi is hozzájárulunk. “Ha egyházi iskolába járatom a gyerekemet, akkor pluszterhet kell vállalnom, ezzel pedig végeredményben kettős adófizetésre vagyok kényszerítve”. Ezzel az MSZP azt deklarálja, hogy a vallásos embereket másodrendű állampolgároknak tekinti. Ez pedig nem más, mint brutális diszkrimináció – állapította meg a KDNP első embere.

    (Forrás: freepress.hu)