Draskovics lemondása: korábban kellett volna

2009. december 03.
Ossza meg ismerőseivel!

    „A KDNP üdvözli Draskovics Tibor döntését, melyet jóval korábban kellett volna már megtennie. Álságos dolog a döntés indokául szakmai szempontokat hangoztatni, amikor éppen az ő személyéhez köthető, hogy megszakította a kapcsolatot azokkal a jogászprofesszorokkal, akik az új Ptk-t készítették volna elő.

    A miniszter szakmai kvalitását jelzi az a tény is, hogy semmibe veszi a Legfelsőbb Bíróság Elnökének érveit, amelyet a Ptk. hatályba lépéséről írt. Szeretnénk felhívni a volt miniszter figyelmét arra a Köztársasági Elnök Úr által írt átiratra, amelyet a társasház-törvény visszaküldése kapcsán írt a magyar parlamentnek. Ebben az átiratában az Elnök Úr, jogászprofesszor, és az Alkotmánybíróság volt elnöke kifejti, hogy a jogállami kritériumoknak a magyar jogalkotás színvonala nem felel meg.

    Ezt követően kérdezzük: milyen szakmai indokokra hivatkozik az igazságügyi miniszter? Netán a riporterek elleni kreált bizonyítékokra gondol, vagy a hamisnak bizonyult videó-felvételekre? Mert ezekben szakértelmét nem vitatjuk.

    A miniszter elmegy, a szakma fellélegzik, döntésével egyetértünk, hamarabb kellett volna meghoznia” – zárul a kommüniké.

    (forrás: kdnp.hu)