Azonnali kérdés Hajós honvédségi területe ügyében

2009. december 14.
Ossza meg ismerőseivel!

    Mint a kalocsai országgyűlési választókerület képviselője értesültem arról, hogy Hajós városa, immár öt esztendeje nem tud megnyugtatóan pontot tenni egy „kivett állami terület” önkormányzati tulajdonba adásának ügyére – fogalmaz Semjén Zsolt.

     A körzetemhez tartozó Hajós Város Önkormányzata még 2004-ben kezdeményezte a Honvédelmi Minisztérium vagyonkezelésében lévő Hajós 0424/2 helyrajzi számú ingatlan ”kivett állami terület” önkormányzati tulajdonba adását. A város minden ide vonatkozó előírásnak megfelelve, benyújtotta a szükséges dokumentációt, elvégzett minden szükséges felmérést, melyet eljuttatott a honvédelmi tárcának. A minisztérium az anyagokat átadta az illetékes Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. részére, de az ügyben mind a mai napig nem született határozat. A kezdeményezés óta eltelt öt esztendő alatt semmiféle hivatalos tájékoztatást nem adott a vagyonkezelő szervezet az önkormányzat részére. A város polgármestere ugyan telefonon szóbeli ígéretet kapott az ügy lezárására a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Bács-Kiskun Megyei Területi Iroda vezetőjétől, de mindezek ellenére mindeddig nem történt előrelépés az ügyben. Az indokolatlan és megmagyarázhatatlan időhúzás lehetetlenné teszi, hogy Hajós városa polgárai szolgálatába állíthassa a fent említett területet – állapítja meg a KDNP elnök-frakcióvezetője.

     Mindenkinek, így bízom benne a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. felügyeletét ellátó szaktárca vezetésének is érdeke, hogy minél előbb rendeződjön a helyzet. Mindezek miatt szükségesnek tartom megkérdezni Pénzügyminiszter Urat az alábbiakról:

     1.     Kinek áll érdekében öt éve akadályozni Hajós városát abban, hogy a területén lévő, volt honvédségi terület az önkormányzat tulajdonába kerüljön?

     2.     Mi a terve a vagyonkezelőnek az említett területtel?

     3.     Az adófizetők pénzéből fenntartott Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. miért nem méltatja válaszra az önkormányzatot?

     Semjén Zsolt a miniszter válaszát írásban várja.

     (semjenzsolt.hu)