A kormány semmibe veszi az Országgyűlést

2009. december 03.
Ossza meg ismerőseivel!

    A Kereszténydemokrata Néppárt szerint a kormány megcsúfolja az Országgyűlést, a gazdasági bizottság ülésére ugyanis a kabinet minden előzetes jelzés nélkül több mint százoldalnyi módosító indítvánnyal érkezett, amit bizottsági módosító indítványként akart benyújtani – írta az Országgyűlés  gazdasági és informatikai bizottságának kereszténydemokrata  alelnöke.
        
    „Ezekkel a javaslatokkal a kormány érdemben átírja saját maga korábbi – és a képviselők által már ismert – törvényjavaslatát” – közölte, hozzátéve: az indítványnak szánt anyagok tartalmával még a minisztériumi tisztviselők sem voltak teljesen tisztában.
        
    Latorcai János szót emelt az ellen, hogy a bizottság tagjai helyben ismerhették meg a módosító indítványokat, amelyek „nagy horderejű törvényeket akarnak úgy átverni a törvényhozáson”, hogy a képviselők érdemben meg se ismerhessék őket.

    A kereszténydemokrata politikus állásfoglalásában a a pénzügyi közvetítőrendszer felügyeletének hatékonyabbá tételéhez szükséges egyes törvénymódosításokról, az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról, az egyes pénzügyi tárgyú törvényeknek az új Ptk.-val összefüggő módosításáról, a fogyasztóknak nyújtott hitelről, a Közbeszerzési és Közérdekvédelmi Hivatalról szóló jogszabályokat említette.
        
    Latorcai János hangsúlyozta:az ilyen eljárás az érdemi jogalkotói munka megcsúfolása. Tiltakozásul a Fidesz–KDNP frakciószövetség bizottsági tagjai kivonultak az ülésről. Mint írta, kénytelenek voltak ehhez a lépéshez folyamodni, mert ilyen bűnösen felelőtlen törvényalkotáshoz nem asszisztálhatnak.
        
    A kormány semmibe veszi az Országgyűlést, de még saját frakcióját is – zár a kommünikét a KDNP országgyűlési képviselője.

    (Forrás: kdnp.hu)