Nincs több idő!

2009. november 05.
Ossza meg ismerőseivel!

    Az igazgató elmondása szerint, az adósság mértékének folyamatos növekedése mellett, a novemberre várható személyi minimum feltételeket szabályozó rendelet szigorú betartatása esetén több osztály kerülhet a gyermekosztály sorsára, amelyet az idén tavasszal az ÁNTSZ átfogó vizsgálata után zártak be. Az ellenőrzésnél megállapították, hogy a Kalocsai Kórház gyermekosztálya esetében az előírt személyi feltételek nem adottak. Ezért, amíg a város vezetése nem talál megfelelő számú gyermekorvost, május 15-től fél évre felfüggesztették az osztály működését.

    A KDNP elnöke együttműködést ajánlott a kórházvezetésének, és ígéretet tett arra, hogy kormányra kerülésük után, mindent megtesznek a Kalocsai Kórház megmentése érdekében. Azzal a céllal érkeztem, hogy segíteni próbáljak a Kalocsai Kórháznak – mondta Semjén Zsolt. Majd kifejtette: Eltökélt célom, hogy megpróbáljuk megmenteni a kórházat, hiszen nyilvánvaló, hogy a Kalocsai Kórház nagyon nehéz helyzetben van. Két közvetlen veszély van: Az egyik a kórház adósságának folyamatosan növekvő mértéke, a másik pedig azok az előírások, amelyek november közepétől nagyon szigorú feltételeket írnak elő, aminek a teljesítése nagyon-nagyon nehéznek tűnik. Most igyekszünk elkerülni minden politikát, de nyilvánvaló, hogy rövidesen a polgári oldalnak kell kormányozni, tehát ezért itt politikai ciklusokon átívelő megoldás kell. Ezért is gondoljuk fontosnak azt, hogy Pesti Imre (Dr. Pesti Imre az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának a tagja – szerk.), akinek meghatározó szerepe van és lesz az egészségügyben, személyesen tájékozódjon és próbáljunk együtt megoldást találni ezekre a nehézségekre, hiszen itt közel 500 dolgozóról és 70 ezer ember egészségügyi ellátásáról van szó.

    Dr. Deák Zoltán a Kalocsai Kórház főigazgatója megköszönte az országgyűlési képviselő látogatását és elmondta: Nagyon örülök neki, hogy egyre szélesebb körben nyilvánvalóvá válik a magyar egészségügy helyzete. Nagyon szeretném, hogyha valóban közös összefogással, politikamentesen, és mindenféle parlamenti cikluson átívelően, végre a betegeinkért tudnánk tenni valamit!

    (Forrás: kalohirek.hu)