Gyurcsány és Bajnai vizsgálatra számíthat

2009. november 10.
Ossza meg ismerőseivel!

    Kaszinóváros
    Miért nyilvánította kiemeltnek a Sukoróra tervezett King’s City kaszinóváros építését a kormány? Az építkezés helyszínét a beruházó cserével szerezte volna meg, de a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 600 millió forinttal túlbecsülte a vállalkozó által felajánlott ingatlanokat.

    Kormánynegyed
    A negyed megépítéséről 2006 decemberében döntött a kormány, s a Fidesz az ötletet kezdettől fogva Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök legnagyobb “ingatlanpanamájának” tartotta. Majd 9,2 milliárd forintot költöttek az előkészületekre, a MÁV-tól megvett telek ára 8,5 milliárd forint volt.

    Végkielégítések
    Több tízmilliós, esetenként százmilliós végkielégítéseket fizettek állami és önkormányzati cégek – BKV, MÁV – leköszönő vezetőiknek.

    Rendőri brutalitás
    2006. október 23-án a rendőrség szétverte a kormányellenes tüntetéseket, és megtámadta a Fidesz Astoriánál tartott nagygyűléséről távozó embereket is. Az azonosító nélküli, símaszkos rendőrök több száz tüntetőt vertek össze brutálisan.

    4-es metró
    Metrószerződések átvilágítása: miért épül Magyarországon kétszer-háromszor drágábban a földalatti, mint külföldön. A különbség ugyanis több százmilliárd forintra rúg.

    Közbeszerzések
    Évente 1400-1600 milliárd forint közbeszerzés történik Magyarországon. Egy a Közbeszerzések Tanácsa kérésére készített tanulmány szerint ezen ügyletek 70-90 százalékát szövi át a korrupció, ami körülbelül évi 300 milliárddal drágítja a beszerzéseket.

    (Forrás: Magyar Hírlap Online)