Nem jön Kalocsára a TATA

2009. október 30.
Ossza meg ismerőseivel!

    Bajnai Gordon miniszterelnök, október 1-jével, miniszterelnöki megbízottá nevezte ki Alföldi Albert országgyűlési képviselőt, aki a Kalocsára tervezett, s a TATA Consultancy Services révén megvalósuló beruházással kapcsolatos kormányzati feladatok koordinációjáért felel – tájékoztatott a kormányszóvivői iroda, amely október 5-én újabb közleményben adta hírül, hogy tévedés történt.

    A népművelő politikus nem az informatikai, hanem az autógyártó cég, mégpedig a TATA Motors jövőben Magyarországon megvalósuló beruházásával kapcsolatos koordinációs feladatok ellátásáért felel, amely során együttműködik a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériummal, valamint az ITD Hungary Zrt.-vel.

    Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatban kérdést intézett Bajnai Gordonhoz. A fideszes képviselő arra volt kíváncsi, hogy más szocialista képviselők is kapnak-e álfeladatokat? Mi pedig azt kérdeztük a helyettes szóvivőtől, hogy miért gondolja úgy, hogy fantom beruházás élére nevezték ki Alföldit?

    „Igazából nem mi gondoljuk így, hanem az indiai cég sajtóhoz eljuttatott információi szólnak arról, hogy a következő néhány esztendőben nem terveznek Magyarországon ilyen beruházást. Szeretnénk természetesen megerősíteni, hogy az lenne a jó, ha egy ilyen jelentős beruházás célállomása Magyarország lenne. Ennek örülnének a Kalocsán élők, de az egész országnak ez lenne jó. Erre az elkövetkezendő néhány esztendőben egészen biztosan nem kerül sor. Joggal tehetjük fel viszont azt a kérdést, hogy miért tartják fent Alföldi Albert kinevezését akkor is, mikor világossá vált, hogy sajnos ez a beruházás az elkövetkező években nem valósul meg Kalocsán.

    Bővebben: http://kalohirek.hu/hirek/kozelet_politika/2009/10/30/nem_jon_kalocsara_a_tata