Magyarország előtt két út áll

2009. október 16.
Ossza meg ismerőseivel!

    A pártelnök úgy vélekedett: nekünk, akik a törvény és a rend pártján állunk rendszeresen meg kell küzdeni kétfajta szélsőséggel, az egyiket a kormány testesíti meg, amelynek szélsőségessége abban ölt testet, hogy saját magát rendszeresen a törvények fölé helyezi. A másik radikális szélsőség pedig rendszeresen a törvényen kívül helyezi magát.
        
    Orbán Viktor szerint Wilfried Martens könyvéből a politikusok megtanulhatják, hogy a politikában a győztesnek nincs mindenben igaza. A győztesnek elsősorban nem igaza, hanem dolga van, amelyet el kell végezni; és vannak dolgok, a törvények, amelyeket semmilyen győztes nem kérdőjelezhet meg.
        
    A szerző véleményével összefüggésben a Fidesz elnöke azt mondta, szeretné azt hinni, hogy egy olyan új korszak kezdődött Európában, amelyet az európai baloldaliak és liberálisok egyelőre konjunkturális változásnak szeretnének beállítani, valamiféle balesetnek, mi azonban szeretnénk úgy hinni, hogy Európában elkezdődött egy új korszak, amely hosszú távon mindenképpen kereszténydemokrata (…) és jobboldali is lesz.

    (Forrás: MTI)