Ködösítés az 51-es finanszírozása kapcsán

2009. október 02.
Ossza meg ismerőseivel!
    Az említett útszakasz így, talán még veszélyesebbé vált, mint a felújítás előtt, hiszen az aszfaltrétegek vastagsága közötti szintkülönbségeket tábla nem jelezte, így az autósok hatalmasakat zökkenve, esetenként kisebb baleseteket elszenvedve jutottak túl ezen a szakaszon. Dunapataj előtt a keskeny sávok széle töredezett, a mellette lévő árok pedig nagyon mély volt, sajnos a veszélyre figyelmezető tábla itt sem volt kihelyezve.

    Két hónappal korábban, júniusban már pénzügyi nehézségek miatt volt egy leállás, akkor Monori Tamás, a Vegyépszer Zrt. területi igazgatója azt nyilatkozta szerkesztőségünknek, hogy amíg a financiális háttere meg nem teremtődött a további munkálatoknak, addig leálltak, ám ez a 2009. november 30-i véghatáridőt nem veszélyezteti.

    A baon.hu internetes portál szerint most az alvállalkozók megint azért vonultak le a területről, abbahagyva az építkezést, mert a korábban elvégzett munkájuk ellenértékét nem kapták meg.

    Dr. Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, Kalocsa országgyűlési képviselője az építkezés folytatásának érdekébenkérdéssel fordult Hónig Péter Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Miniszterhez: „Mióta nem fizetnek a munkát elvégző vállalkozóknak? Miért várat magára a folytatáshoz szükséges pénzösszegek folyósítása? Meddig kell még a Kalocsán és környékén élő polgároknak, illetve az erre közlekedni szándékozóknak életveszélyes úton közlekedni?”

    Az országgyűlési képviselő augusztus 28-án kelt, miniszterhez intézett kérdése nyomán, a munkálatokat ellenőrző a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. által megbízott mérnök jelezte a Vegyépszer Zrt-nek, hogy gondoskodnia kell a növényzet kitakarításáról és a forgalom-biztonságot a teljes szakaszon fenn kell tartania, tekintettel arra, hogy az érintett útszakasz munkaterületként a vállalkozó felelősségi körébe tartozik. Ezzel egyidejűleg az 51-esen a munkálatok ismét elindultak.

    Bővebben: http://kalohirek.hu/hirek/kalocsa/2009/10/01/kodosites_az_51_es_finanszirozasa_kapcsan