Beteg a Kalocsai Kórház?

2009. október 19.
Ossza meg ismerőseivel!

    A titkok általában a legrosszabb sejtéseinket váltják valóra. Ennek ellenére, remélem, nem akkora a baj a Kalocsai Kórházban, mint amekkora titoktartás övezi annak működését. Már ez év január 22-én sejthettük, hogy valami nem stimmel kórház ügyben, hiszen zárt képviselőtestületi-ülésen úgy határoztak városunk elöljárói, hogy
    „Átmeneti finanszírozás megelőlegezéséhez 80 millió Ft-ot biztosít az önkormányzat a kórháznak.”

    Pedig néhány esztendővel ezelőtt arról zengedeztek a helyi királyi médiumok, hogy milyen pompás dolog, hogy Kalocsának nem kellett lemondania egyetlen kórházi ágyról sem, azért, mert nekünk ilyen remek polgármesterünk van és ő a kapcsolatai révén elintézte ezt nekünk. Sőt! Majdnem 4 milliárd forintos kórházi felújításra is sor került, ami természetesen, szintén polgármesterünk szuper politikai kapcsolatainak eredménye.

    Mostanra azonban kiderült, hogy az anyagi problémák ettől az időponttól datálhatók, ugyanis a beruházás ideje alatt a kórház nem tudta teljesíteni az elvárt pontszámokat, és a polgármester úr felső politikai kapcsolatai, bizony annyit értek, mint döglött lovon a patkó.

    Lényeg a lényeg! Mivel a Kalocsai Kórház adóssága kritikus méreteket öltött (150 millió 30 napon túli tartozás), januárban önkormányzati biztost kellett kinevezni a problémák kezelésére.
    Törvény szerint létrehoztak egy bizottságot is, mely arra lett volna hivatott, hogy az önkormányzati biztosnak az intézkedési tervét elfogadja, illetve véleményezze. Nos! Hogy azóta mi történt kórház ügyben, sejteni sem lehet. Minden a legnagyobb titokban történt, mint a szocializmusnak nevezett pártállami érában.

    A következő petárda ebben az ügyben a kórház gyermekosztályának felfüggesztése volt. Ezt azért tette meg az ÁNTSZ, mert a hatóság megítélése szerint az intézményben nem volt főállású gyermekorvos. Ez azt jelentette, hogy a kalocsai kórház csecsemő- és gyermekosztálya ellátási területén található településekről a kijelölt kórház eléréséhez 50-90 kilométert kell megtenniük a szülőknek, hogy gyermekük kórházi ellátásban részesüljön.

    Hogy történt-e valamilyen intézkedés az önkormányzat részéről azóta, sajnos ma sem tudjuk. Felelős azonban, természetesen(?) a mai napig sincs. Az Országgyűlés elé is került a gyermekosztály bezárásának az ügye. Semjén Zsolt országgyűlési képviselőnk tett fel kérést az egészségügyi miniszternek.

    Bővebben: http://kalohirek.hu/hirek/kalocsa/2009/10/19/beteg_a_kalocsai_korhaz