Vonja vissza a kormány az “életveszélyes” költségvetést!

2009. szeptember 23.
Ossza meg ismerőseivel!

    A politikus kifejtette: leginkább a lakótelepeken élőket érinti a távhő- és gázkompenzáció csökkentése, amely támogatás mértékét a szocialista kormány jövő évben a jelenlegi harmadára, azaz 20 milliárd forintra szorítja le. Ez azt jelenti, hogy az eddig támogatottak nagy része ki fog esni a kezdeményezettek köréből, illetve aki kap majd, az is kevesebbet kap. Abban a szociálisan súlyos helyzetben, amit most él át az ország, ez még nagyobb megszorítást jelent, mint egyébként – tette hozzá Soltész Miklós.

        Mint mondta: Pécsett már eddig is egymilliárd forintra rúg a távhőkintlévőség, a szóban forgó intézkedés pedig további fizetésképtelenséget okoz majd.

        Soltész hangsúlyozta: a szociális normatívák csökkentése és megvonása is súlyos helyzetet teremt. Példaként hozta fel az étkezési normatívát, amelynek támogatása harmadára csökken.

        “Az önkormányzatok a jelenleginél is nehezebb helyzetbe kerülnek a kormány rossz gazdasági politikája következtében. Hiszen nem fogják tudni, hogy kórházaikat, az iskolákat vagy más szociális intézményt támogassanak-e költségvetésükből, mert tartalékjaikból mindegyikre már nem futja majd” – hívta fel a figyelmet, majd hozzátette: azt a javaslatot teszik a kormánynak, hogy vonják vissza ezt az életveszélyes költségvetést, amit meg akarnak valósítani, “mert mindenki csak tönkremegy benne”.

    (Forrás: MTI)