Harminc bográcsban főtt a pacal Dunapatajon

2009. szeptember 14.
Ossza meg ismerőseivel!

    Dr. Kovács Tamás ezúttal Kalocsához, Szelidi-tóhoz, Dunapatajhoz kötődő magánemberként, a zsűri elnökeként szólt a jelenlevőkhöz. Elmondta, hogy ’58 óta a családjával minden évben előfordul a Szelidi-tónál, s szerinte méltán mondják, hogy pacalt igazán Dunapatajon és vonzáskörzetében tudnak főzni. Az egykor az ordasi úti kocsmában 13,70 –ért, mélytányérból, kanállal elfogyasztott pacal volt az igazi, nem pedig a drága budapesti éttermekben kínált, különböző hangzatos nevekkel vonzóvá tett, sok krumplival tálalt ételek. Mindenki szerencséjének nevezte, hogy élt egyszer Dunapatajon egy Gyimesi Ferenc nevű mészáros és vendéglős, aki meghonosította az igazi dunapataji pacalt.

    Bővebben: http://kalohirek.hu/hirek/terseg/2009/09/14/jol_megfoztek