Bajnai Gordonnak le kell mondania!

2009. június 08.
Ossza meg ismerőseivel!

    A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke szerint a kormányfő és a kormánypártok nem kerülhetik el a szembenézést azzal, hogy tönkretették az országot. A magyar nép vasárnap beírta az elégtelent a miniszterelnök bizonyítványába, ez azonban nem évismétlést jelent, hanem kicsapást – fogalmazott Semjén Zsolt. A pártelnök felszólította a kormányt, hogy a hátralévő időben ne privatizáljon, és ne adósítsa el jobban az országot.

    Az európai parlamenti választást értékelő kormányfői felszólalásra reagálva Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke kijelentette, a szocialisták olyanok, mint a Bourbonok: „semmit sem tanulnak és semmit sem felejtenek”. Szerinte ugyanis Bajnai Gordon az MSZP történelmi veresége után pontosan úgy viselkedik, mint Gyurcsány Ferenc a szociális népszavazást követően „Nem hallottunk mást, mint szánalmas magyarázkodást, és bukott kampányszövegeket”, a miniszterelnök láthatóan nem értette meg sem az idő, sem a nép szavát – jegyezte meg.

    A kormányfővel ellentétben nagyon is érthetőnek nevezte az elszegényített és kifosztott emberek elkeseredését, mint mondta, a kormányerőknek szembe kell nézniük azzal, hogy gyakorlatilag minden szempontból: pénzügyileg, gazdaságilag, szociálisan, belpolitikailag, külpolitikailag, erkölcsileg tönkretették az országot.

    Semjén Zsolt közölte: a magyar nép az európai parlamenti választáson szavazataival „beírta az elégtelent” miniszterelnök bizonyítványába. Majsd a félreértéseket kerülendő sietve hozzáfűzte:„ez nem évismétlést, hanem kicsapást jelent”.

    A pártelnök kijelentette: az, hogy a Fidesz-KDNP szövetség abszolút többségi támogatást kapott, azt bizonyítja, hogy az emberek bíznak abban, hogy az MSZP és az SZDSZ nem tudja annyira lerombolni az országot, hogy azt Fidesz és a kereszténydemokraták ne tudnák újraépíteni.

    Ideje lenne belátnia a kormánynak, hogy elhibázott, rossz, és korrupt politikája nem vezet sehová, s véget kellene vetnie politikai agóniájának – jelentette ki, s azon véleményének is hangot adott, hogy „a józan ész és a minimális erkölcsi belátás alapján” a kormányfőnek a mai napon be kellett volna jelentenie lemondását, és a kormánypártoknak meg kellett volna szavazniuk az új választás kiírását.

    A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke emlékeztetett arra, hogy amennyiben pár hónappal ezelőtt a parlament elfogadta volna Navracsics Tiborral, a Fidesz frakcióvezetőjével közösen benyújtott javaslatát, akkor az európai parlamenti választással egyszerre – és egy költséggel –meg lehetett volna tartani az országgyűlési választásokat is, és a mai napon egy olyan stabil, a társadalom többsége által támogatott kormány alakulhatott volna meg, amely valóban képes kivezetni hazánkat a válságból.

    Semjén Zsolt felszólította a „legitimációját vesztett” kormánykoalíciót, hogy ne privatizáljon, ne adósítsa el jobban az országot, a jövőben csupán ügyvezetői teendők ellátására szorítkozzon. „Ha már leromboltak mindent, legalább ne akadályozzák a romeltakarítást és az újraépítést” – toldotta meg követelését.

    A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke beszédének végén gratulált az erdélyi és felvidéki magyaroknak az EP választáson elért nagyszerű eredményeikhez, mely mint fogalmazott: lehetővé teszi az erős Kárpát-medencei képviseletet, és gratulált az Európai Néppárt jobbközép győzelméhez, majd honfitársainkhoz szólva megismételte kijelentését, hogy a kormányon lévők nem tudják úgy lerombolni az országot, hogy a Fidesz és a KDNP ne tudja újjáépíteni.