Felfüggesztették a kalocsai kórház gyermekosztályának működését

2009. május 16.
Ossza meg ismerőseivel!

    Fél évre felfüggesztette a kalocsai kórház gyermekosztályának működését az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteki hatállyal, mert az intézménynek nincs főállású gyermekorvosa – tudatta honlapján a tisztiorvosi szolgálat.

    “Nincs főállású gyermekorvos a Kalocsai Városi Önkormányzat Kórház-Rendelőintézetében, ezért az ÁNTSZ Dél-alföldi Regionális Intézete határozatban függesztette fel a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztály működését május 15-én azonnali hatállyal hat hónapra” – olvasható a közleményben. Az ÁNTSZ tájékoztatása szerint az osztályon két gyermek van, az egyik gyógykezelését a kecskeméti kórházban folytatják, a másikat gyógyultan hazaengedik.

    A pénteki döntés előzménye, hogy sem az illetékes önkormányzat, sem a kórház vezetése nem adott tájékoztatást arról, hogy az osztály működtetéséhez elengedhetetlenül szükséges főállású orvosok munkába állása megtörtént-e. Az egyetlen, ideiglenes, nem főállású gyermekgyógyász szerződése pedig pénteken lejárt.

    A kalocsai kórház csecsemő- és gyermekosztálya ellátási területén Apostag, Dunaegyháza, Dunapataj, Dunatetétlen, Dunavecse, Harta, Ordas, Solt, Szalkszentmárton, Tass, Újsolt településekről a beteg gyermekek ellátását a bajai kórház, míg Bátya, Drágszél, Dunaszentbenedek, Dusnok, Fajsz, Foktő, Géderlak, Hajós, Homokmégy, Kalocsa, Miske, Öregcsertő, Szakmár, Újtelek, Uszód településekről a kecskeméti megyei kórház veszi át. Ezekről a településekről a kijelölt kórház – a jogszabálynak megfelelően – hatvan percen belül elérhető.

    (Forrás: MTI)