KDNP válasz Bajnai Gordonnak

2009. április 09.
Ossza meg ismerőseivel!

    Tisztelt Bajnai Gordon Úr!

    Semjén Zsolt elnök úrnak „a válságkezelő program” egyeztetésére szóló meghívását köszönettel megkaptuk, engedje meg, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt válaszát az alábbiakban összegzem.

    Mint arról Ön már a sajtóból bizonyára értesült, a KDNP álláspontja szerint a válságba süllyedt Magyarország problémáit csak egy demokratikus választások által legitimált új kormány képes megoldani. A napról-napra tragikusabbá váló helyzetből csak olyan pártok és vezetők tudják kivezetni hazánkat, akik az emberek bizalmából nyernek felhatalmazást a feladatra. Ez a bizalom pedig kedves Bajnai Úr, a szocialistákkal és a szabaddemokratákkal szemben, akik most Önt a miniszterelnöki székbe akarják ültetni, lássa be, régen elfogyott. Elfogyott, mert Önök éveken át hazudoztak, ígérgettek és megszorítottak, alamizsnát osztogattak, majd háromszorosan visszavették. A kormányzásuk ötletelésben merült ki, programok garmadával álltak elő, amiből soha semmi sem teljesült, társadalmi igazságosságról papoltak, miközben óriási szakadék keletkezett az ország lakosságának négyötöde és a felső tízezer között. Esélyegyenlőségről, szolidaritásról szónokoltak, de esélyt csak önmaguknak és holdudvaruknak adtak, a törvények kiskapuin át járkálva hihetetlen vagyonokra tettek szert sokszor közvetlenül is megkárosítva családokat, kisegzisztenciákat. Ön ezt a Hajdú-Bét üggyel a háta mögött bizonyára jól érti.

    De nem csak a pénzét vették el az embereknek. A férfiakat önbecsülésüktől fosztották meg, hogy képesek tisztességesen, becsületes munkával eltartani a családjukat, a nőktől a reményt rabolták el, hogy legalább a gyerekeiknek lesz jövője, ha már nekik nem adatott. És ahogy hírlik, az Ön „válságkezelő programja” a rászoruló diákok ingyenes étkeztetését is célba vette, a hozzá nem értésükért fizessenek mostmár a gyerekek is.

    A dolog úgy áll, hogy Önök a válságkezelésnek egyetlen módját ismerik csupán.  Molnár Ferenc örökérvényű regényéből vett kifejezéssel élve, azt, hogy EINSTAND! Ilyen alapon pedig ma bárki lehetne miniszterelnök, hiszen ehhez sem észre, sem programra, sem politikai éleslátásra nincs szükség. Bizalomra meg legfőképpen nincs.

    Ön – mint mondja – az MSZP és az SZDSZ támogatásával szakértőkből álló kormányt óhajt felállítani. Olyanokból, sajátmagával együtt, akiket soha, senki nem választott meg, s ha lenne bátorságuk megmérettetni magukat, bizonyára ezután sem választanának meg. Szakértelmük ugyanis abban áll, hogy ha kell válságot gerjesztenek, ha meg arra van igény, akkor válságot kezelnek. Úgy tűnik, a végeredmény szempontjából édesmindegy. 

     

    Kedves Bajnai Úr!

     A fentiek tükrében bizonyára megérti, hogy a Kereszténydemokrata Néppártnak nincs miről tárgyalnia Önnel. Be kell látnia, hogy a polgári erők nem nyújthatnak segédkezet abban, – ismét Molnár Ferencre hivatkozva –, hogy Ön és társai az emberek nevét csupa kisbetűvel írják be a magyar nemzet történelemkönyvébe.

     Budapest, 2009. április 8.  

                                                            Üdvözlettel:

     

                                                                  Halász Zsuzsa szóvivő

                                                  Kereszténydemokrata Néppárt