Semjén Zsolt és Navracsics Tibor hétfőn kezdeményezi a parlament feloszlatását

2009. március 22.
Ossza meg ismerőseivel!

    „A KDNP elnöksége egyhangú határozatot hozott arról, hogy az Országgyűlés hétfői ülésén Navracsics Tiborral, a Fidesz frakcióvezetőjével közösen újra benyújtjuk a parlament önfeloszlatását célzó indítványt” – nyilatkozta Semjén Zsolt.

    Két hét múlva lemond a kormányfői posztról Gyurcsány Ferenc – jelentette be maga Gyurcsány az MSZP tisztújító kongresszusának szombati napján. A kongresszust arra kérte, kezdje meg egy új kormány létrehozásának előkészítését, és tárgyaljon az ellenzéki pártokkal is. Az MSZP elmúlt hét éves kormányzását és saját tevékenységét is kritizálta, és azt mondta, az ő személye a reformpolitika legfőbb akadálya.

    Gyurcsány Ferenc lemondásával kapcsolatban a kalohirek.hu telefonon megkereste Kalocsa és a környező települések országgyűlési képviselőjét, a KDNP elnökét. Semjén Zsolt a portálnak kijelentette: a Kereszténydemokrata Néppárt meggyőződése, hogy csak az a politikai erő, illetve miniszterelnök képes a bajok orvoslására, amely, illetve aki élvezi a magyar társadalom többségének bizalmát.

    „Ma délután a KDNP elnöksége egyhangú határozatot hozott arról, hogy az Országgyűlés hétfői ülésén Navracsics Tiborral, a Fidesz frakcióvezetőjével közösen újra benyújtjuk a parlament önfeloszlatását célzó indítványt” – nyilatkozta Semjén Zsolt. A KDNP elnöke hozzátette: így esélyt lát arra, hogy június 7-én, az európai parlamenti választásokkal egyidőben megtartható lesz az előrehozott országgyűlési választás is.

    forrás: kalohirek.hu