Olcsó kampányra készül a Fidesz-KDNP szövetség

2009. március 24.
Ossza meg ismerőseivel!

    A közelgő európai parlamenti választások, valamint a gazdasági válság kapcsán lakossági fórumot tartott a helyi Fidesz szervezete, amelyen dr. Bagó Zoltán, Bács-Kiskun Megyei közgyűlés alelnökének vendége Soltész Miklós, a KDNP országgyűlési képviselője volt.

    A fórumon egyrészt az európai uniós kampány előtti feladatokat ismertették, másrészt pedig a mai magyar belpolitikai válságról beszélt Soltész Miklós, a KDNP országgyűlési képviselője, aki a jelenlévők kérdéseire is válaszolt.

    Soltész Miklós szerint a kiutat a válságból a hitel és a hitelesség visszaszerzése jelentené.
    „Magyarország számára most már nem hajlandók hitelezni a külföldi bankok, hiszen nem akarnak államkötvényeket vásárolni. Ennek a következménye az, hogy egyszerűen finanszírozhatatlanok az ország kiadásai, így nagymértékben nő az ország kiszolgáltatottsága.” – nyilatkozta a képviselő, aki hozzáfűzte, hogy a hiteltelenség egyszerűen abból fakad, hogy a kormány szinte minden nap mást állít. Egyik nap azt mondja nincs is válság, a másik nap azt kommunikálja, hogy van, ezért a gazdasági élet szereplői, a pénzügyi szakemberek, a befektetők nem veszik komolyan a kormányfő állításait. Ennek a politikus szerint komoly következményei lehetnek, hiszen egy éven belül 300 milliárd forint, úgymond kamatfelárat fizet az ország.

    „A válságból való kiutat másrészt a munka becsületének visszaállítása jelentheti, hiszen az nem egy szerencsés állapot, hogy aki direkt szociális segélyezésre rendezkednek be, azok ugyanannyit vagy többet kapnak, mint akik minimálbérért dolgoznak. Ez tönkreteszi a munka a becsületét.” – mondta el Soltész Miklós, aki hozzáfűzte, hogy a vállalkozások terheinek csökkentésén is komolyabban el kellene gondolkodni, különben versenyképtelenné válhatunk a környező országokkal szemben.

    Az EU parlamenti választások kapcsán a politikus hangsúlyozta, hogy a gazdasági válság miatt olcsó kampányra készülnek, hiszen az ilyen nehéz időkben, amikor napról napra veszítik el az emberek a munkahelyüket, a pártok nem urizálhatnak. A legfontosabb az, hogy az emberek megértsék, hogy az Unió nélkül még több negatív hatás érné hazánkat, és mivel az Unió védelmét élvezzük a gazdaságba is több pénz érkezik be, mint amennyi elmegy. „Az, hogy ezt hogy használja fel az ország jelenlegi vezetése, az már egy más kérdés.” – mondta el a képviselő.

    (Forrás: kalohirek.hu)