Gázos helyzetből gázos helyzetbe?

2009. március 25.
Ossza meg ismerőseivel!

    Megfogadhatta Semjén Zsolt tavalyi ajánlatát – a Kommerszant című orosz szaklap szerint – Gyurcsány Ferenc. Mint az újság írja, távozása a magyar kormány éléről „kellemetlen meglepetés” Moszkvának.

    A lap elképzelhetőnek tartja, hogy Gyurcsány Ferenc életútja Gerhard Schröderéhez hasonló kanyart vehet. Bukása után a német kancellár az általa korábban támogatott Északi Áramlat gázvezetéket építő cég felügyelő bizottságának elnöke lett. A Kommerszant Gyurcsányt kapcsolatba hozza a Déli Áramlat létesítésére tavaly Svájcban alapított rt.-vel.

    Ennek kapcsán idézzük Semjén Zsolt elnök-frakcióvezető 2008. március 3-án az Országgyűlésben elmondott – a parlamenti napló lapjain őrzött – beszédének vonatkozó részletét:

    (…)”Egy dolog biztos, ha a társadalommal nem is, de a Gazprommal megvan a partnerség, úgy tűnik, talán több is, mint partnerség… Kövesse Gyurcsány úr Schröder példáját, és azt javasolom önnek, hogy március 9-e után fogadja el ön is a jó zsíros Gazprom-ajánlatot, ezzel teszi a legnagyobb jót mindannyiunknak.”

    A hírek szerint, ha megkésve is, de megfogadhatta Gyurcsány Ferenc,  Semjén Zsolt egy esztendővel ezelőtt tett javaslatát.  Gázos politikai helyzetből érkezni, a jelek szerint jó referencia a bukott kormányfők gyűjtőhelyének számító orosz gázcégnél.