Fidesz elnökség: Kezdeményezzük a parlament feloszlatását

2009. március 21.
Ossza meg ismerőseivel!

  A Fidesz tájékoztatja Magyarország polgárait, hogy nem kezd tárgyalásba semmilyen új kormány alakításáról sem. A Fidesz hétfőn kezdeményezi az Országgyűlés feloszlatását – ismertette szombaton a Fidesz közleményben megfogalmazott álláspontját Navracsics Tibor, a párt frakcióvezetője.

  Hét év MSZP-SZDSZ kormányzás eredményeképpen a magyar gazdaság zuhan, az államadósság fojtogat, az üzemeket bezárják, egyre többen kerülnek az utcára, emberek millióinak jövője vált bizonytalanná – kezdte a közlemény felolvasását Navracsics. Az országot anarchiába, zűrzavarba vezették, válságba és kilátástalanságba kormányozták. A rendszerváltás óta legnagyobb megszorítás előkészítése folyik.

  Az MSZP az emberek szemében már régóta bukott párt. Egy bukott párt, amely az ország érdekében sem képes lemondani a hatalomról. Egy bukott párt, amely az emberekkel akarja megfizettetni a kormány kudarcainak árát. Egy bukott párt, amely még most is azon ügyeskedik, hogy valamiképpen a hatalomban maradhasson.

  Egy bukott párt ne alakítson kormányt Magyarországon! Ez a válság az emberek életéről szól, ezért Magyarország új irányáról az embereknek kell dönteniük, nem pedig az MSZP-nek. Új kormány csak a választópolgárok akaratából születhet, ezért a Fidesz tájékoztatja Magyarország polgárait, hogy nem kezd tárgyalásba semmilyen új kormány alakításáról sem.

  Az MSZP-kormány az ország szégyene, az előrehozott választás az ország érdeke. Eljött a pillanat, amikor mindenkinek el kell döntenie, mit támogat: az ország szégyenét, vagy az ország érdekét. A Fidesz hétfőn az Országgyűlésben kezdeményezi az Országgyűlés feloszlatását, hogy hazánk polgárai kezükbe vehessék az ország sorsát és előrehozott választáson dönthessenek közös jövőnkről – ismertette a közleményt Navracsics Tibor.

  Újságírói kérdésekre válaszolva a frakcióvezető kifejtette: reméli, hogy hétfőn elfogadja az Országgyűlés saját feloszlatását, s akkor meg lehet tartani az EP-választásokkal együtt június 7-én az előrehozott választásokat is.

  Abban bízunk – fogalmazott a fideszes politikus -, hogy a képviselők számára is világossá vált: az új választásokkal le lehet rövidíteni Magyarország agóniáját, mert a kormány eddig nem kifelé vezette az országot a válságból.

  Az előrehozott választások mielőbbi kiírását azért is tartjuk fontosnak – fogalmazott Navracsics -, mivel ezzel elejét lehetne venni az ország radikalizálódásának.

  (fidesz.hu)