Alkotmányos, de mélységesen erkölcstelen

2009. március 24.
Ossza meg ismerőseivel!

    A baloldal mögött nincs stabil parlamenti többség és társadalmi támogatás, az MSZP és az SZDSZ megállapodása csak a politikai agónia meghosszabbítása, a megoldás csak az előre hozott választás lehet – mondta az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában a KDNP elnöke.

    Kun Béla, Rákosi Mátyás, Kádár János és Gyurcsány Ferenc – mindannyian csődbe vitték az országot, ráadásul Gyurcsány Ferenc egy parlamentáris demokrácia keretében, a parlament megkérdezése, az emberek felhatalmazása nélkül, antidemokratikus módon tette ezt – mondta az MR1-Kossuth Rádióban a KDNP elnöke.

    Semjén Zsolt példaként az IMF-hitelt említette, amelyről a mai napig nem tudjuk pontosan, milyen feltételekkel is vettük fel. A politikus szerint a tegnapi döntés nem egyéb, mint a politikai agónia meghosszabbítása, Gyurcsány Ferenc egyszerűen ki akarja kerülni az emberek véleményét. Ez a megoldás formálisan alkotmányos, de mélységesen erkölcstelen és antidemokratikus – jelentette ki Semjén Zsolt.

    Szerinte a paktumkormány egyébként formálisan sem fog tudni működni a parlamenti erőviszonyok miatt, semmilyen érdemi politikát nem lehet ugyanis folytatni társadalmi támogatottság nélkül. Az egyetlen lehetséges megoldás az elnök szerint az előre hozott választás: az embereket kell megkérdezni a megoldásról, egy demokráciában ez a kiinduló pont, ez az egyetlen legitimáció.

    (Forrás: radio.hu)