A tűzoltók segítségét kérte a plébánia

2009. március 24.
Ossza meg ismerőseivel!

    A főszékesegyház rekonstrukciós munkálatai miatt a tűzoltók több gesztenyefát kellett visszavágni tűzoltóinknak a templomtéren.

    Hosszú évek óta problémát jelent a Főszékesegyház csatornáinak tisztán tartása. Mintegy 6 évvel ezelőtt a Székesegyház keleti részén a berkenyefákat kivágták, kicsit felcsonkolták a gesztenyefákat, mert egy csatorna eldugulása nagy kárt tett a körfolyosó és a kanonoki sekrestye mennyezetében.

    Itt tujákkal és kisebb fákkal pótolták az előzőeket. Így a kórház felől jövet kibontakozik a Főszékesegyház szentély felőli részének barokk szépsége. Olyan kéréssel fordultunk a Kalocsa Város Önkormányzatához, hogy az északi oldalon – a kastély felőli – 4 gesztenyefát, a déli oldalon a Székesegyházhoz közel eső első sort lényegesen vágják vissza. Tudjuk, hogy sokan sajnálják a fákat, de ezt meg kell tenni, mert az Érsekség tervei szerint a kastély tetőzetének felújítása után következik a Főszékesegyház tetőzete. Bízunk abban, hogy a visszavágott fák mihamarabb lombosodnak és mögülük előbukkan a székesegyház déli homlokzatának barokk díszítése. Tapasztalatom szerint a turisták sokat fényképezik ezen oldalát és így elviszik magukkal a teljes Főszékesegyház képét.


    (Forrás: kalohirek.hu)