A mai kormány nem összefogja, hanem megosztja a nemzetet

2009. március 15.
Ossza meg ismerőseivel!

    A mai Magyarországon a hatalom birtokosainak legsúlyosabb vétke, hogy nem összefogják, hanem megosztják a nemzetet – jelentette ki  Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője a Pilvax közben elmondott március 15-ei ünnepi beszédében. Molnár Béla, a KDNP alelnöke, a párt budapesti elnöke úgy fogalmazott: az idegen hatalmak, legyenek azok a Habsburgok vagy a nemzetközi globalizáció, épp úgy fojtogatnak minket, mint Petőfi idejében. Mindenkire szükség van a magyarság fennmaradása érdekében, együttes erővel nagy feladatot kell a nemzetünkért végrehajtanunk.

    „A legsúlyosabb, hogy a hatalom birtokosai a társadalom belső megosztottságát, az egymással szembeni gyűlöletkeltés direkt és indirekt módszereit alkalmazzák” – hangsúlyozta a kereszténydemokrata politikus. Szembeállítanak határon túli magyart az anyaországban élő magyarral, nyugdíjast az aktív dolgozóval, cigányt a magyarral, fiatalt az időssel – tette hozzá.
        
    „Március 15-én minden magyarnak egyetlen magyarrá kellene összeolvadni, együtt kellene, hogy dobbanjon a szívünk” – mondta az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának kereszténydemokrata elnöke. A politikus szerint az 1848-as ifjak tetteinek hátterében neveltetésük, szüleik, tanáraik lelke, a kor meghatározó magyar politikai elitjének hite rejlett.
    A mai Magyarországon a hatalom birtokosainak legsúlyosabb vétke, hogy nem összefogják, hanem megosztják a nemzetet – jelentette ki Simicskó István.
        
    Mint mondta: a magyar nemzeti létet és megmaradást illetően a 24. órában vagyunk, ma nem az elnyomók seregei veszélyeztetik nemzetünk jövőjét, ehhez ma elég a globalizmus leple alatt beérkező kozmopolita szemlélet, s e szemlélet haszonélvezőinek aljas tevékenysége. Szavai szerint e veszélyek – felismerhetőségének nehézsége miatt – talán még komolyabbak, mint amilyenek leselkedtek a magyar nemzetre 1848-49-ben.
        
    Simicskó István hangsúlyozta: a márciusi ifjak felismerték az akkori Magyarország gondjait és részt is vettek ezek megoldásában. Tudták, hogy az ördög győzelméhez egyetlen dolog szükséges, hogy a jó emberek tétlenül tűrve sorsukat ne cselekedjenek, ám ők nem a lemondást, a meghunyászkodást, a megalkuvás választották, hanem óriási hittel, erővel, meggyőződéssel, bátorsággal álltak ki az igazságért, a magyar szabadság ügyéért.
        
    Hiába a történelmi helyzet, ha kishitű, jövőjükben nem bízó, hazájukat kevésbé szerető, vagy egyáltalán nem szerető, a „tanuljunk meg kicsik lenni” szemlélet uralkodik el a fiatalok körében – mondta Simicskó István.  
        
    Molnár Béla, a KDNP alelnöke, országgyűlési képviselő Petőfire emlékeztetett, aki 160 éve ugyanúgy elégedetlen volt, mint mi most. Ugyanúgy mint ő, mi is többet és jobban akarunk – vont párhuzamot az 1848-as idők és jelenünk között a politikus.
        
    Szavai szerint bár 161 év telt el, de ugyan olyan a magyar, ugyan olyan a sorsa. A történelem mintha ismételné önmagát – vélekedett.
        
    Mint mondta, „mi is úgy érezzük – mint Petőfi és jurátus barátai –, hogy nem élünk meg abból, ami ma történik ebben az országban”, mert aki ma jobbat akar, az csak szélmalomharcot vívhat.
        
    Az idegen hatalmak, legyenek azok a Habsburgok vagy a nemzetközi globalizáció, épp úgy fojtogatnak minket, mint Petőfi idejében. Mindenkire szükség van a magyarság fennmaradása érdekében, együttes erővel nagy feladatot kell a nemzetünkért végrehajtanunk – mondta végezetül Molnár Béla.

    kdnp.hu