A KDNP nem támogatja a Reformszövetség javaslatait

2009. március 17.
Ossza meg ismerőseivel!

    A KDNP nem támogatja az SZDSZ által benyújtott, a Reformszövetség válságkezelő javaslatait tartalmazó országgyűlési határozati javaslatot – mondta Molnár Béla kedden az Országgyűlésben. Hozzátette: van globális és lokális válság is, a lokális válság – amit szerinte a szocialista kormány okozott – évek óta jelen van az országban. Közölte: Magyarországon ma eszköztelen az állam a túlerőltetett privatizáció miatt. Hozzátette: a nemzeti nagyvállalatokból már igen kevés van, a Reformszövetség indítványa pedig további privatizációt javasol. 

    Molnár Béla felhívta a figyelmet arra, hogy a Magyarországon élő 10 millió embert mindössze 1,8 millió adózó tartja el. Hozzátette: tovább kell növelni a munkahelyek számát, de nem banki segélycsomagokkal. Hangsúlyozta: az országban munkahelyet csak a kis-, és  középvállalkozások támogatásával lehet teremteni. Egy kisvállalkozás nem abból él, hogy kap-e hitelt a banktól, hanem a szaktudásából – tette hozzá. A vállalkozásoknak szerinte piacra van szükségük, így lehet munkahelyeket teremteni. Az ellenzéki képviselő felháborítónak és tarthatatlannak nevezte, hogy ha Magyarországra jön egy külföldi nagyvállalat, annak a kormány fajlagosan, egy munkahely előállítására lényeges nagyobb összeget ad segélyként, mint egy magyarországi családi vállalkozásnak.
       
    A KDNP nem tudja támogatni az országgyűlési határozati javaslatot – jelentette ki. Magyarország többet érdemel, mint az önök kormánya – intézte szavait Molnár Béla a szocialista politikusokhoz.

    kdnp.hu