Elfogadták a megyei költségvetést

2009. február 08.
Ossza meg ismerőseivel!

    A pénteki Közgyűlés nyitányaként Bányai Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke az Önkormányzatok a Jövő Szakembereiért Tehetséggondozó Alapítvány nevében támogatásokat nyújtott át három megyei fiatalnak. Rácz Rita és Suba Edina Zsófia 100.000 forintos, míg Gyenizse Gergő 150.000 forintos támogatásban részesült, melyet tanulmányaik folytatása érdekében szavazott meg nekik az alapítvány kuratóriuma.

    Konstruktív, érdemi párbeszéd és kimunkált konszenzus mellett ma 31 igen, 2 nem, és 11 tartózkodó szavazat mellett a Közgyűlés elfogadta a 2009-es Bács-Kiskun megyei költségvetést.

    A fölszólalók – akár ellenzéki, akár kormánypárti politikusok is voltak -, elismerték a megyei vezetés hiánycsökkentő intézkedéseit, a feszes költségvetést, ám a kormány várható újabb megszorításai esetén nehezen lesz tartható a költségvetés, ezt elismerte a kormányoldal. A megyei önkormányzat kötvénykibocsátás során hozott jó döntéseit is elismerték a képviselők, melynek értelmében az 5 milliárdos kötvény eddig több mint nettó 730 milliót hozott a megyének, amiből finanszírozhatóvá vált a Megyei Kórház rekonstrukciója és egyéb megyei pályázatok végrehajtása is.