Semjén Zsolt kenyai katolikus képviselőket fogadott

2019. január 29.
kenyai_d01
Ossza meg ismerőseivel!

  Kenyai katolikus parlamenti képviselők csoportját fogadta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Miniszterelnökség Karmelita épületében. A Chrisantus Wamalwa Wakhungu által vezetett delegáció beszámolt a kenyai keresztények helyzetéről és az iszlám térnyerése okozta helyzetről.

  Az afrikai országból érkezett politikusok ismertették az általuk vezetett projekteket, melyek a nők, a családok védelmét, az oktatás fejlesztését, a keresztény közösség megerősítését célozzák. Semjén Zsolt kiemelte Magyarország – az üldözött keresztényeket – támogató programjait. A Hungary Helps mellett szóba került, hogy a jövőben ösztöndíjakkal, a katolikus egyetemi kapcsolatok erősítésével, és más célzott programmal segíti a keresztények szülőföldjükön való boldogulását. A kenyai képviselők köszönetüket fejezték ki a Magyarországtól kapott minden segítségért.

  kenyai_d02

  Az afrikai ország képviselői 2017-ben és 2018-ban közösen vettek részt Orbán Viktor miniszterelnökkel és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel katolikus törvényhozók éves találkozóján az olaszországi Frascatiban.  A találkozó a keresztény döntéshozók és egyházi vezetők egyik legfontosabb fóruma, ahol a világban terjedő keresztényüldözés mára vezető témává vált.

  (semjenzsolt.hu)

  kenyai_d02
  kenyai_d01