25 éves a KDNP Protestáns Műhelye

2018. október 19.
Ossza meg ismerőseivel!

    A KDNP Protestáns Műhelyének 25. évfordulóján ünnepi emlékülést és hálaadást tartottak a Fasori Evangélikus Gimnázium dísztermében, melyen részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke is. A Műhely korábbi elnökei közül csaknem mindenki megjelent.

    Hajdó Ákos igazgató köszöntőjét követően mások mellett Lukáts Miklós, az Antall-kormány volt államtitkára, a PM alapítója idézte fel a megalakulás folyamatát. Békefy Lajos egykori és jelenlegi külügyi titkár sürgette a párton belüli műhelyek szorosabb együttműködését, a katolikus-protestáns párbeszédfórumok szervezését. Az ünneplő közösséget üdvözölte Weisz Péter, a Barankovics Alapítvány Izraelita Műhelyének elnöke is.

    Semjén Zsolt beszédében elemezte a KDNP és benne a PM helyzetét, küldetését, kitért a szövetség jelentőségére, rámutatva annak filozófiai, teológiai és politikai szempontjaira. „A mostani helyzetben nagyon fontos, hogy közösen őrizzük keresztény értékeinket, határozottan álljunk ki Magyarország keresztény alapokon való megtartása mellett” – hangsúlyozta az elnök. A KDNP a pápai szociális enciklikák társadalompolitikai tanításai mellé hozzátette a Műhely karakteresen protestáns felelősségetikájának értékeit. A Kereszttűzben című kötettel pedig a PM hozzájárult a Keresztyénüldözés Elleni Államtitkárság létrehívásához – hangsúlyozta Semjén Zsolt. A Műhely elmúlt 25 évben végzett munkájáért a KDNP vezetése és a Kormányzat nevében is köszönetét fejezte ki a miniszterelnök-helyettes, kérve a munka folytatását.

    A korábbi elnököknek, illetve a közösség külügyi titkárnak Semjén Zsolt ünnepélyes keretek között átadta a Luther-Kálvin emlékplakettet, majd közösen felvágták a Műhely születésnapi tortáját.

    (semjenzsolt.hu)