Semjén Zsolt Hatvan díszpolgára lett

2018. szeptember 28.
Ossza meg ismerőseivel!

    Ünnepélyes képviselő-testületi ülésen adta át a Hatvan Város Díszpolgára címet Horváth Richárd polgármester Semjén Zsoltnak a KDNP elnökének, miniszterelnök-helyettesnek a közelmúltban felújított Garassalkovich-kastélyban pénteken.

    A méltatásban elhangzott, a kitüntetettnek elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy az évtizedekig elhagyatottam álló, romos Grassalkovich-kastély megújulhatott és benne helyet kaphatott a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum. Ezzel Hatvan turisztikai szempontból is fontos célállomássá vált. Mindez azt is lehetővé teszi, hogy a Széchenyi Zsigmond nevének égisze alatt megvalósuló 2021-es Vadászati Világkiállítás egyik kultikus, kiemelt helyszíne Hatvan legyen.

    Hatvan_diszpolgara_Semjen

    A díszpolgári cím laudációjában kiemelték, Semjén Zsolttal folyamatos a kapcsolata Hatvannak, hiszen sok olyan fejlesztési terv van, amely a kastélyhoz, a városhoz, valamint a vadasparkhoz kötődik.

    Hatvan_diszpolgara_Semjen_Horvath

    Az ünnepségen a kitüntetett köszönetet mondott a hatvaniak megtisztelő bizalmáért, külön kiemelve, hogy Szinyei András, a város KDNP-s alpolgármestere és a helyi kereszténydemokrata szervezet az elmúlt években nagyon sokat tettek a város és környéke fejlődése, az ott élők közössége jövőjének  érdekében.

    (semjenzsolt.hu)