Semjén Zsolt felkereste Betlehemben a Születés Templomát

2018. július 20.
20180719_172737
Ossza meg ismerőseivel!

  Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes 2018. július 19-én magánlátogatáson Betlehemben járt. 

  Magyarország miniszterelnök-helyettesét a Születés Templomában fogadta Ziad al-Bandak, a palesztin elnök keresztény ügyekért felelős főtanácsadója, és közösen megtekintették a templomban zajló felújítási munkálatokat, amelyhez Magyarország 2011-ben és 2018-ban is pénzadománnyal járult hozzá.

  A palesztin partner bemutatta a munkálatok helyzetét, illetve köszönetet mondott hazánk töretlen támogatásáért. A Születés Templomának támogatásával Magyarország nem  csak Palesztinának és a helyi keresztény közösségnek nyújtott támogatást, de hozzájárul a kereszténység egyik legfontosabb szent helyének megőrzéséhez is.

  Semjén Zsolt aláhúzta, Magyarország 2011-ben első külföldi államként járult hozzá a templom rekonstrukciójához. Hazánk kiemelten kezeli a közel-keleti keresztény egyházak és közösségek támogatását, erre a támogatásunkra a jövőben is számíthatnak. A megbeszélést követően a miniszterelnök-helyettes Nasszar Khamisz, Magyarország betlehemi tiszteletbeli konzulja kíséretében megtekintette a Betlehemben tervezett magyar zarándokház lehetséges helyszíneit.

  Semjén Zsolt Orbán Viktor izraeli látogatása kíséretében érkezett Jeruzsálembe.

  (Forrás: kormany.hu)

  20180719_172737