Semjén Zsoltot idézi a Breitbart amerikai konzervatív portál

2018. május 22.
Ossza meg ismerőseivel!

    Magyarország az identitásvesztés veszélyeire figyelmezteti Európát – Az iszlám ellenállás nélkül szivárog be Európába címmel közölt cikket pünkösd hétfőn a mértékadó amerikai konzervatív-jobboldali hírportál, a Breitbart.

    Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese figyelmeztetett: a keresztény hit és a nemzeti identitás elhalványulásával az iszlám ellenállás nélkül szivárog be Európába – olvashatjuk Jack Montgomery cikkében. „Semjén, aki a magyar országgyűlésben az Orbán Viktor vezette Fidesszel szövetséges Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke, a romániai Csíksomlyóban (Sumuleu Ciuc) összegyűlt nagyszámú zarándoktömeg előtt beszélt erről – a népes romániai magyar kisebbség otthonában” – teszi hozzá. A cikk szerint „az egyetemes magyarság gyűlik össze Csíksomlyón évről évre, felekezeti hovatartozástól függetlenül azért, hogy megerősödjön magyarságában és keresztény küldetésében” – idézi a KDNP-elnököt az írás. A zarándoklatnak „az az üzenete, hogy akkor van megmaradás, ha megvan a kereszténységünk, a saját identitásunk, és az európai nemzetek büszkék az identitásukra” – tette hozzá.

    Orbán Viktor miniszterelnök korábban arról beszélt, hogy kormánya – mely áprilisban „földcsuszamlásszerű, abszolút többséget eredményező győzelemmel tért vissza a hatalomba” az európai politikai elit és Soros György „civil” szervezeteinek nagy megrökönyödésére, akik ellenzik a magyar vezető szigorú határvédelmi politikáját – a „zátonyra futott »liberális« demokrácia bütykölése helyett” inkább felépítette „a XXI. századi kereszténydemokráciát.”

    A választás előtt arra figyelmeztetett, hogy „a minket fenyegető legnagyobb veszély ma a keresztény gyökereit megtagadó európai elit közömbös, közönyös némasága, pedig a közel-keleti keresztények sorsa rá kellene ébressze Európát arra, hogy az, ami ott történt, bármilyen hitetlen is ma még, velünk is megtörténhet.”

    Beszédében utalt „Európa szellemi és politikai vezetőinek egy csoportjára” is, amely „egy olyan kevert társadalmat akar létrehozni, amely néhány emberöltő alatt teljesen megváltoztatná a kontinens kulturális és etnikai arculatát, keresztény mivoltát”. Orbán Viktor ígéretet tett arra, hogy kormánya ellenáll ennek a törekvésnek.

    „Számunkra Európa egy keresztény kontinens, így is szeretnénk megőrizni, ha az egészet nem is tudjuk, legalább azt a szeletét, amit a magyarokra bízott a Jóisten” – fogalmazott.

    (Forrás: kdnp.hu)