Semjén Zsolt az aláírások további gyűjtését kéri a Minority SafePack kezdeményezéshez

2018. március 29.
Ossza meg ismerőseivel!

    Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes azt kéri, “rendületlenül” folytatódjon az aláírások gyűjtése a Minority SafePack kezdeményezés keretében.

    A kormányfő nemzetpolitikáért felelős helyettese csütörtökön az MTI-nek Kelemen Hunor nevében is köszönetét fejezte ki a Rákóczi Szövetség felé, amely az aláírások gyűjtését koordinálta.

    Semjén Zsolt kiemelte: arra kéri a magyarokat, hogy “rendületlenül” folytassák az április 3-i határidőig az aláírások gyűjtését. Előfordulhatnak ugyanis rontott vagy hibás adatok, és ezért szükséges, hogy egy 10 százaléknyi biztonsági tartalék legyen.

    A nemzeti kisebbségvédelmi kezdeményezés (Minority SafePack) 2017 májusában az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) 15. kongresszusán indult el. Hét uniós tagállamban egymillió aláírást kell gyűjteni április 3-ig, hogy az unió érdemben foglalkozzon az őshonos európai kisebbségekkel.

    Aki támogatná a kezdeményezést, elektronikus úton a www.jogaink.hu oldalon vagy papír alapon valamennyi postahivatalban ingyenes válaszborítékban feladva megteheti.

    (Forrás: MTI)