Magyarország támogatja a bajban lévő keresztény közösségeket

2018. február 22.
20180222_BGA_9694

Magyarországnak a világkereszténységen belüli kötelességeiről és feladatairól is tárgyalt Mar Abrisz Juhana erbíli püspökkel Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke csütörtökön az Országházban.

A megbeszélésen – amelyen részt vett Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is – megállapították: Magyarország és Európa keresztény alapjainak megerősítése nem lehetséges anélkül, hogy ne törődnénk az ősi, keleti keresztény közösségekkel.

Magyarország nem személytelenül akar segíteni az üldözött keleti keresztényeknek, ezért döntött úgy, hogy nem a nagy nemzetközi szervezeteken keresztül segít, hanem közvetlenül a bajban lévő közösségeket támogatja. Az elmúlt időszak eredményei megmutatták: sikeres és ma már sokak által követett megoldás, hogy nem a bajt hozzuk hozzánk, hanem a segítséget visszük oda, ahol az emberek nélkülözéstől és üldöztetéstől szenvednek. A magyar támogatás már eddig is sok ezer közel-keleti keresztényt segített hozzá ahhoz, hogy szülőföldjén maradhasson, és ne kelljen a menekültek életét élnie.

(Forrás: MTI)

20180222_BGA_9694