Magyarország kiáll igazáért!

2017. szeptember 06.
Ossza meg ismerőseivel!

    Az Európai Bíróság elutasította hazánk és Szlovákia keresetét, amelyben sok ezer menedékkérő kötelező jellegű áttelepítési mechanizmusáról született döntést támadtuk meg. A magyar kormányzat – nagyon helyesen – fellépett a döntés ellen, amely meglátásunk szerint az előszobája lehet egy későbbi létszámlimit nélküli, hasonló módszer kötelező bevezetésének.

    A KDNP továbbra is helytelennek tartja azt az eu-s politikai szándékot, amely erőből kívánja a tagállamokat megfosztani azon alapvető joguktól, hogy az egyes nemzetek maguk dönthessék el, kikkel kívánnak együtt élni.

    Az látszik, hogy bár a szavak szintjén a legtöbb uniós állam támogatta a migránsok szétosztását, ugyanakkor vállalásaikat a mai napig alig-alig teljesítették. Kettős beszéd jellemzi ma az EU-t: a szavak szintjén sokan befogadóak, ugyanakkor amikor a tettekre kerülne a sor, látszik, hogy nem nagyon akarnak az egyes ország vezetők a lakosságuk tényleges akaratával szembemenni. Magyarország bátran kiáll igazáért még akkor is, ha ez ma nem népszerű a nemzetközi politikában.

    Mi kereszténydemokraták továbbra is úgy látjuk, hogy a migráció súlyos problémáját a valóban elkeserítő helyzetben lévő kibocsájtó országok-, és az ott élők életkörülményeinek javításával lehetne hatékonyan kezelni. Ebben mindannyiunknak felelősségünk van!

     (semjenzsolt.hu)