Kohl halálával fájdalmas veszteség érte a kereszténydemokráciát

2017. június 17.
Helmut Kohl kép
Ossza meg ismerőseivel!

  Helmut Kohl (1930-2017), a német újraegyesítés kancellárja pénteken elhunyt. A kereszténydemokrata politikus 1982 és 1998 között volt a Német Szövetségi Köztársaság kormányfője. A KDNP közleményében hangsúlyozza, hogy Kohl a „személyes életében és politikai tevékenységében is a hagyományos, keresztény gyökerű európai értékeket képviselte”. Halálával fájdalmas veszteség érte a német és európai kereszténydemokráciát.

  A Kereszténydemokrata Néppárt közleménye

  A KDNP Helmut Kohl halála kapcsán együttérzését fejezi ki a gyászoló családnak és érzékeli a fájdalmas hiányt, ami a német és az európai kereszténydemokráciát érte a nagy államférfi távozásával. Helmut Kohl méltó utódja volt az egységes Európát megteremtő kereszténydemokrata politikusoknak. A nevéhez fűződő német újraegyesítés a XX. század egyik legjelentősebb politikai eseménye volt.

  Személyes életében és politikai tevékenységében is a hagyományos, keresztény gyökerű európai értékeket képviselte. Életműve igazolja, hogy a nemzeti és európai érdekeket csak együttesen képviselhetjük.

  Semjén Zsolt elnök; Harrach Péter frakcióvezető

  (semjenzsolt.hu)

  Helmut Kohl kép