Elsődleges kötelességünk a családunk iránt van

2017. június 27.
Ossza meg ismerőseivel!

    Magyarország megvédéséhez meg kell állítani a migrációt, támogatni kell a magyar családokat és meg kell erősíteni a keresztény identitást – jelentette ki a KDNP elnöke a nemzeti konzultációt kísérő országjáró rendezvénysorozat záróeseményén.

    Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes közölte: a nemzeti konzultáción a magyar nemzet “tanúságot tett” a józan ész, az életösztön és az önvédelem mellett.

    Kijelentette: a migrációban az a legveszélyesebb, hogy nem visszacsinálható.

    A migránsok befogadásáról azt mondta, a keresztény válasz erre az “állapotbeli kötelességről” szóló tanítás. Kifejtette: egy embernek elsődleges kötelessége a családja iránt van, majd a barátai, rokonai iránt, azt követően a nemzet, és végül az emberiség iránt.

    Nem keresztény lennék, hanem elmebeteg, ha 20 hajléktalant beraknék a fürdőszobába és a konyhába a feleségem, az anyám és a három gyermekem mellé” – fogalmazott.

    Semjén Zsolt szerint amit a magyar kormány tesz, az pontosan a keresztény tanítás: sokkal több segítséget nyújt Magyarország a bajba jutott embereknek a szülőföldjükön, mint a sokkal gazdagabb nyugati országok.

    A családok megerősítéséről közölte: olyan családpolitikát kell folytatni, amely lehetővé teszi, hogy a magyar gyerekek magyar családokban, magyar kultúrában nőjenek fel. Szerinte nincs még egy kormány, amely annyit tett volna a családokért, mint a mostani.

    A miniszterelnök-helyettes a keresztény identitás megerősítéséről azt mondta, “a spirituális megerősítést” segíti Magyarország alaptörvénye, amely hangsúlyozza a keresztény értékeket és amely Szent István örökségét állítja például a nemzet elé.

    Semjén Zsolt közölte: Barankovics István óta, 73 éve nem volt olyan befolyásos a KDNP, soha nem volt akkora súlya, soha nem volt olyan “értékhatalmi ereje”, mint ma Európa “legkereszténydemokratább” kormányában.

    (Forrás: MTI)