A magyar fél kész eladni részesedését az INA-ban

2017. június 11.
Ossza meg ismerőseivel!

    Amennyiben a horvát fél ajánlatot tesz és üzleti alapon meg tudnak állapodni, a magyar fél kész eladni részesedését az INA horvát olajipari vállalatban – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön késő este a horvát közszolgálati televízióban (HTV). A KDNP elnöke reményét fejezte ki, hogy mielőbb stabil kormánya lesz Horvátországnak, amellyel hosszú távon gyümölcsözően, bizalmi alapon tudnak együttműködni.

    Semjén Zsolt kiemelte, hogy a helyzet rendezésében nehézséget jelent, hogy a Horvátországnak nincs stabil kormánya.

    „Magyarország számára óriási versenyelőnyt jelent, hogy egy erős és stabil kormánya van, és ezért nagyon gyorsan tud törvényeket hozni, ha azt a gazdasági helyzet indokolja” – tette hozzá.

    Semjén Zsolt úgy vélte: a horvát koalíciós viták és a kormányalakítás nehézségei megnehezítik a horvát-magyar kormányközi kapcsolatot. „Azt kell mondanom, hogy kormányok jönnek, kormányok mennek, de a horvát és a magyar nép marad, Horvátország és Magyarország marad, és ezt kell alapul venni” – fogalmazott a miniszterelnök-helyettes.

    Reményét fejezte ki, hogy mielőbb stabil kormánya lesz Horvátországnak, amellyel hosszú távon gyümölcsözően, bizalmi alapon tudnak együttműködni, és rövid időn belül Orbán Viktor magyar és Andrej Plenkovic horvát kormányfők is találkoznak. „Szívesen látjuk a horvát miniszterelnököt Magyarországon” – mondta.

    (Forrás: MTI)