Vesztes háború utáni helyzetben van az ország

2009. szeptember 14.
Ossza meg ismerőseivel!

    Reflektálva a kormányfő kissé rózsaszínűre sikeredett helyzetértékelésére, a KDNP elnök-frakcióvezetője tényeket sorolva elmondta: a második negyedévben a GDP 7,6 százalékkal csökkent – Magyarország ezzel az adattal a térségben az utolsó – 10 százalék fölött van a munkanélküliség, 4,1 százalékos a hiány, 2,2 százalékkal csökkentek a reálkeresetek. „Az egészségügy, az oktatás, a közbiztonság helyzetéről egész egyszerűen kegyetlenség lenne beszélni – jegyezte meg. Bármerre nézünk, korrupció, korrupció, és korrupció mindenütt – fűzte hozzá.

    Semjén Zsolt kijelentette: abból a költségvetésből, amit a kormányfő beharangozott, a jövő évben a világon semmi nem fog épülni Magyarországon. Szerinte, Bajnai Gordon ma már a látszatát sem tudja kelteni annak, hogy hiszi is, amit mond.

    A kereszténydemokrata politikus számon kérte a kormányfőn, hogy miközben a szocialisták és a liberálisok kormányai emberöltőkre eladósították az országot, erélyes lépések helyett jámbor óhajtásokat fogalmaznak meg azokkal a külföldi bankokkal szemben, amelyeket a felvett hitelekbő l– az adófizetők pénzéből, kistafíroztak–. Amely bankok „a konjunktúra idején talicskával tolták ki a pénzt az országból”, s a válság kirobbanása óta „eszük ágában sincs hitelt adni az embereknek, a kis-, és közepes vállalkozásoknak”, amely bankok „a saját etikai kódexüket páros lábbal tapossák”. A pártelnök szavai szerint a kormány csak annyira képes, hogy megpróbálja „rábeszélni” a szóban forgó pénzintézeteket arra, hogy legalább a minimális etikai követelményeket tartsák be.

    Semjén Zsolt határozottan hiányolta a miniszterelnök beszédéből, hogy egy árva szót sem vesztegetett arra, hogy hány milliárd forintot vittek ki azok a multinacionális cégek az országból, amelyeknek olyan kedvezményeket biztosított a kormány, amilyenekről a magyar vállalkozók nem is álmodhattak. Azok a multinacionális cégek, amelyek erőfölényükkel visszaélve megfojtották a kiskereskedőket, kisvállalkozókat, s amelyek a gazdákat is nehéz helyzetbe hozták. Amely multinacionális cégek – a kormány hallgatólagos beleegyezésével – lábbal tiporják a munkásvédelmi jogokat, „a szociáldemokrácia nagyobb dicsőségére” – jegyezte meg ironikusan.

    A KDNP elnöke kijelentette: az MSZP és az SZDSZ kormányzásának következménye, hogy az ország mind gazdasági, belpolitikai, mind külpolitikai értelemben olyan helyzetben van, mint egy vesztes háború után.

    Kifogásolta, hogy Bajnai Gordon két mondattal akarta elintézni a szlovák-ügyet. Megszólítva a kormányfőt azt mondta: ez a magyar nemzet egyik legfontosabb kérdése, hiszen „két olyan precedens. Az egyik a nyelvtörvény, ami nem pusztán magyar nemzetiségi sérelem, hanem az egyetemes emberi jogok legdurvább megsértése. A másik, a köztársasági elnök kitiltása Szlovákiából, ami nemcsak politikai kérdés, hanem alapvető szerződésekbe ütköző, az Unió ethoszát érintő jogsértés” – fűzte hozzá.

    Semjén Zsolt cáfolva a kormányfő állítását hangsúlyozta: a pártok között abban volt konszenzus, hogy miután a szlovák nyelvtörvény alapvető emberi jogokat sért, Magyarország számára az egyetlen elfogadható megoldás a törvény visszavonása. Nem elégséges, egy jogtipró, az emberi jogokkal, és a magyar nemzeti érdekekkel szögesen ellentétes törvény végrehajtásáról alkudozni, a törvény visszavonását kell követelni – tette hozzá. Emlékezetett arra, hogy a négypárti delegáció Szili Katalin vezetésével is ebben a szellemben tárgyalt Brüsszelben az Európai Unió illetékeseivel.

    A pártelnök feltette a kérdést: milyen felhatalmazás alapján mondta a miniszterelnök azt, hogy nem szükséges a nyelvtörvény visszavonása, milyen felhatalmazást kapott a nemzettől, hogy a visszavonás helyett megelégedett azzal, hogy talán a szlovákok a törvény végrehajtási utasításában olyan szabályokat fogadnak el, hogy mégsem büntetik majd meg azokat a magyarokat, akik saját szülőföldjükön anyanyelvükön szólalnak meg?!

    A KDNP elnöke kijelentette, azért jutottunk idáig, mert az MSZP és az SZDSZ gazdaságilag tönkretette az országot, mert 2006 óta illegitim módon, a lakosság felhatalmazása és támogatása nélküli kormányoznak. A szlovákokat csak az bátorítja, hogy Magyarország mára egy legyengített, a szocialisták és liberálisok kormányzása alatt külpolitikailag súlytalan országgá vált.

    De mind e mögött ott van az ősbűn, 2004 december 5-ike, amikor a szocialisták kicsinyes pártpolitikai megfontolásból a magyar nemzet egyharmadát közjogi értelemben kizárták a magyar nemzetből – mondta a kereszténydemokrata politikus. Hozzáfűzte: 2004 december 5-ike után valóban nem sok alapja van az MSZP-kormánynak arra, hogy a trianoni utódállamoknál szót emeljen a magyarság védelmében.

    Semjén Zsolt arra kérte Lendvai Ildikót és a szocialista politikusokat, hogy az Európai Szocialista Párt tagjaként minden lehetséges fórumon tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy a Fico féle szocialista párt mindaddig, amíg egy „virtigli fasisztoid” párttal van koalícióban, ne kerülhessen be az európai szocialisták közé.  

    Felszólalásának végén a KDNP elnöke Bächer Iván, a Népszabadság publicistájának MSZP-ről és az SZDSZ-ről írt sorait idézte: „Ők antifasiszták? Hát ők idézték a kórt elő. Gyávasággal, kulturálatlansággal, hitványsággal és mindenekelőtt: az eszelős korrupcióval.

    Ahol felbukkannak, ott lopás esik. Metró: lopás. MÁV: lopás. Posta: lopás. Autópálya: lopás. BKV: lopás. Villamos művek: lopás. Margit híd: lopás. És ez itt, a hetedik kerület: lopás.

    Nem tudnak lopás nélkül lenni már.

    Javíthatatlanok.”

    Semjén Zsolt szerint e sorokon túl, pontosan illenek a szocialistákra Pilinszky János szavai, ők azok, akik „számára a világ már semmi más, mint tárgyi bizonyíték”.

    (Forrás: kdnp.hu)